Αρης: Καρυπίδης και Μάντζιος κάθονται στο ίδιο τραπέζι

Άκης Μάντζιος

i

© Intime

Αρης: Καρυπίδης και Μάντζιος κάθονται στο ίδιο τραπέζι

Αλέξης Σαββόπουλος 21:18 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 15:37 - 18.05.2024

Μήνυμα παραμονής του Ελληνα τεχνικού και την επόμενη σεζόν απο τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Αρης. Μετά το Πάσχα, και εκτός απροόπτου πριν απο τον τελικό, η συνάντηση των δυο ανδρών.

Ο Ακης Μάντζιος συνεχίζει να καταγράφει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον πάγκο του Αρη και βάζει πλώρη για να γίνει ένας απο τους πιο πετυχημένους προπονητές στην ιστορία του Αρη (της σύγχρονης είναι ήδη). Ο προπονητής του Άρη στη Λεωφόρο έφτασε τις 40 νίκες στον κιτρινόμαυρο πάγκο στο πρωτάθλημα και πλέον “κυνηγάει” τις 48 του Αλκέτα Παναγούλια. Ταυτόχρονα έγινε ο 5ος προπονητής που ξεπερασε το φράγμα των 100 αγώνων στον πάγκο των κιτρινόμαυρων, ισοφαρίζοντας τα 104 ματς του Σβέτισλαβ Γκλίσοβιτς (1959-61, 1966-67) τον οποίο θα ξεπεράσει στην εκτός έδρας αναμέτρησης της 15ης Μαΐου εβδομάδας κόντρα στη Λαμία.

Σε αυτά τα 104 ματς για όλες τις διοργανώσεις, ο Μάντζιος έχει 48 νίκες, 27 ισοπαλίες και 29 ήττες. Δηλαδή οι νίκες του αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό περίπου 47%, το οποίο πιο απλά σημαίνει ότι έχει κερδίσει σχεδόν τα μισά παιχνίδια του στον πάγκο του Άρη!

Νούμερα που θα έχει την ευκαιρία να εκτοξεύσει εφόσον συνεχίσει στον πάγκο του Αρη και την επόμενη σεζόν. Το συμβόλαιο του Μάντζιου ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν και παρότι υπάρχει μπροστά μας η μεγάλη πρόκληση του τελικού, ο Θόδωρος Καρυπίδης, ήδη έστειλε το πρώτο μήνυμα παραμονής στον έλληνα τεχνικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, οι δυο άνδρες συμφώνησαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι τις επόμενες μέρες, με φόντο την επόμενη μέρα. Μια κουβέντα που πιθανότατα θα γίνει μετά το Πάσχα και πριν απο τον τελικό, κάτι πολύ σημαντικό, αφού δείχνει την επιθυμία του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ να συνεχίσει με τον έλληνα τεχνικό και την επόμενη σεζόν, ανεξάρτητα απο την έκβαση του τελικού.

Ο Καρυπίδης αναγνωρίζει στον Μάντζιο τη συμβολή του στην εξισορρόπηση μιας χρονιάς που στην αφετηρία της έδειχνε να εκτροχιάζεται και φυσικά την παρουσία στον τελικό του κυπέλλου και την ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο. Θεωρεί, ακόμη, ότι ο έλληνας τεχνικός γνωρίζει καλά την ομάδα και τις ανάγκες της, για την ποιότητα της δουλειάς του έναντι πιο προβεβλημένων τεχνικών στη Σούπερ Λιγκ δεν τίθεται ζήτημα, ενώ έχει ήδη γίνει μια κουβέντα για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν και την διόρθωση των ανορθογραφιών του περασμένου καλοκαιριού. Με την υποσημείωση φυσικά, ότι άλλα δεδομένα θα δημιουργήσει μια πιθανή κατάκτηση του κυπέλλου, τόσο οικονομικά όσο και χρονικά, μιας και ο Αρης θα κληθεί να αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ, στις 11 Ιουλίου.