Ξέρω τι έκανες το περασμένο καλοκαίρι και τι πρέπει να κάνεις τον Γενάρη
i

©intime

Ξέρω τι έκανες το περασμένο καλοκαίρι και τι πρέπει να κάνεις τον Γενάρη

Αλέξης Σαββόπουλος 09:00 - 25.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:00 - 25.12.2023

Το πρωτάθλημα διακόπηκε για τις γιορτές και ο Άρης πριν τον καυτό Γενάρη φωνάζει για ενίσχυση. Το μπαλάκι είναι πλέον στα χέρια του Θόδωρου Καρυπίδη. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Τώρα που για λίγες μέρες το πρωτάθλημα διακόπτεται και το τόπι δεν κυλάει στο χορτάρι, η μπάλα δεν πηγαίνει στην άδεια εξέδρα αλλά στα χέρια της διοίκησης. Στον Άρη, εν προκειμένω, σε αυτά του Θόδωρου Καρυπίδη, από τον οποίο αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Φυσικά και ότι άπτεται των μεταγραφών και γενικά των προσθαφαιρέσεων του ρόστερ. Τα 19 παιχνίδια που έχουν δώσει οι κιτρινόμαυροι μας έχουν προσφέρει ένα αρκετά αξιόπιστο δείγμα γραφής. Ο Μάντζιος έχει βγάλει ένα ολόκληρο γύρο στην ομάδα και ξέρει από πρώτο χέρι, τα καλά της και τα στραβά της. Τα έχει μεταφέρει, καιρό τώρα και στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, έχοντας κατά νου ότι ο Γενάρης μπαίνει… δυναμικά με έξι παιχνίδια σε 18 μέρες στα οποία χωρίς υπερβολή ο Άρης θα παίξει τα «ρέστα» του σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Η ισοπαλία με τη Λαμία μάλιστα έβαλε παραπάνω πίεση στις πλάτες του γκρουπ και καθιστά την -ούτως ώ άλλως ειλημμένη- απόφαση για προσθήκες ακόμη πιο επιτακτική.

Ο Μάντζιος έχει επισημάνει την ανάγκη για ενέσεις ποιοτικής ενίσχυσης, ειδικά στις θέσεις της επίθεσης αφού με εξαίρεση τον Μορόν, ο Μάντζιος δεν παίρνει σκορ, παρότι η ομάδα του δημιουργεί ευκαιρίες και κάνει τελικές. Το παιχνίδι με τη Λαμία το επιβεβαίωσε. Το ρόστερ χρειάζεται ένα winger που να σκοράρει, ένα δεύτερο φορ που εκτός από γκολ θα δίνει και πολύτιμες ανάσες στον Ισπανό. 

Ομοίως και ένα αριστερό μπακ που να κάνει την δουλειά που διεκπεραιώνει από τη δεξιά πτέρυγα ο Οντουμπάτζο, αφού ο Φεράρι και τραυματίας είναι ακόμη και δεν την… παλεύει μοναχός. Ιδανικά, το ρόστερ χρειάζεται και μια επιπλέον επιλογή στους στόπερ, με τον Βέλεθ εκτός ως τα τέλη Γενάρη περίπου. Με δυο μόνο ετοιμοπόλεμους κεντρικούς αμυντικούς (Φαμπιάνο-Μπράμπετς), ο Αρης φλερτάρει κάθε αγωνιστική με το ατύχημα και τον κίνδυνο, να πάει στα κρίσιμα παιχνίδια του μήνα, με λύσεις ανάγκης.

Η ισοπαλία με τη Λαμία, ειδικά μετά τις νέες γκέλες από Ολυμπιακό και ΑΕΚ… έτσουξε περισσότερο γιατί ο Άρης θα μείωνε κι άλλο την απόσταση από την τετράδα (στους έξι βαθμούς). Δεν ξέρω αν θα δημιουργούσε την ψευδαίσθηση και μόνο ότι το club θα μπορούσε να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος, γιατί εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα λάθη του καλοκαιριού δεν διορθώνονται τόσο εύκολα και θα ακολουθούν τον Άρη ολόκληρη τη σεζόν. Θα τόνωνε όμως την αυτοπεποίθηση του γκρουπ και το υποβαθμισμένο από τα διαδοχικά up and down, ενδιαφέρον του κοινού. Οι ομάδες δεν είναι διακόπτες να πατάς ένα κουμπί και να μπαίνουν σε mood εγρήγορσης για τα δυο παιχνίδια με την ΑΕΚ για το κύπελλο που μοιάζουν και είναι σε μεγάλο βαθμό, το τελευταίο φετινό αποκούμπι.

Χρειάζονται μια συνέχεια, μια προοπτική και αυτή θα την δώσει η διοίκηση με τις στοχευμένες κινήσεις που πρέπει να κάνει. Κινήσεις με άμεση απόδοση που θα βελτιώσουν- την ήδη βελτιωμένη- ομάδα αλλά και το βλέμμα στην επόμενη χρονιά, αφού οι επιλογές πρέπει να έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα, τη δημιουργία δηλαδή ενός ποιοτικού βασικού κορμού. Η μπάλα παίζεται λοιπόν στο γήπεδο του Θόδωρου Καρυπίδη, τις αποφάσεις του οποίου περιμένουν όλοι…