Άρης: Ο κίνδυνος να γίνει ο Ματαρίτα ο νέος… Χαϊροβιτς
i

©intime

Άρης: Ο κίνδυνος να γίνει ο Ματαρίτα ο νέος… Χαϊροβιτς

Με τον Κάρλσον να είναι κοντά στην επιστροφή του στην πατρίδα του για λογαριασμό της Γκέτεμποργκ, το μεγάλο «αγκάθι» για τον Άρη παραμένει ο Κοσταρικανός και η αδιάλλακτη στάση που τηρεί.

Με τον Νταβίντ Κάρλσον να οδεύει προς Γκέτεμποργκ, τον Πάβισιτς να έχει ήδη παραχωρηθεί δανεικός στην Ντινάμο Βουκουρεστίου, το μοναδικό «αγκάθι» που έχει να διαχειριστεί ο Άρης είναι ο Ρόναλντ Ματαρίτα. Το μεταγραφικό "παράθυρο" των ελευθέρων παικτών έκλεισε χθες για την χώρα μας, αλλά υπάρχει μια τελευταία ευκαιρία σε χώρες που παραμένει ανοικτό, όπως για παράδειγμα η Ρουμανία στις 12, η Ρωσία στις 22 Φεβρουαρίου και το Καζακστάν, όπου οι μεταγραφές τελειώνουν στις 5 Απριλίου. Εκτός Ευρώπης, η αγορά των ΗΑΕ κλείνει 21 Φεβρουαρίου κι εκείνη της Κίνας κλείνει στο τέλος του μήνα, ενώ η Βραζιλία τον Μάρτιο.

Το θέμα είναι η στάση που κρατάει ο παίκτης όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται σε επαφές με τον Άρη προκειμένου να βρεθεί μια κοινής αποδοχής λύση. Στον παίκτη, θυμίζουμε αρχικά προτάθηκε να λυθεί συναινετικά το τριετούς διάρκειας συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τον Άρη, λαμβάνοντας φυσικά τα δεδουλευμένα του, συν μια λογική αποζημίωση. Η προσφορά την οποία αρχικά αποδέχτηκε η πλευρά του παίκτη, χάλασε πριν από τις υπογραφές, με υπαιτιότητα του παίκτη που υπαναχώρησε και αιτήθηκε σχεδόν όλο το συμβόλαιό του. Αξίωση που δεν αποδέχθηκαν οι κιτρινόμαυροι.

Στο μεσοδιάστημα, στον παίκτη προτάθηκαν κι άλλες λύσεις. Ακόμη και το να παραχωρηθεί δανεικός ως το καλοκαίρι, αφού είναι εκτός πλάνου του Μάντζιου. Μάλιστα του προτάθηκε να πάει στην Αλαχουελένσε στην πατρίδα του που τον ήθελε διακαώς ή σε μια ομάδα στο Ισραήλ. Πρόσφατα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και από ομάδα του Καζακστάν. Συνάντησαν όμως όλες την άρνηση του παίκτη, που αν και βλέπει ότι δεν υπολογίζεται από το club, τηρεί την ίδια αδιάλλακτη στάση… πατώντας πάνω στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει και το οποίο σε βάθος 3ετίας θα του αποφέρει περίπου 800.000 ευρώ.

Η περίπτωση του Ματαρίτα, ξυπνάει στον Άρη αναμνήσεις από τον Χαϊροβιτς που επίσης αρνούνταν πεισματικά να αποχωρήσει. Το αν ο Κοσταρικανός θα γίνει ο νέος… Χαϊροβιτς θα φανεί τις επόμενες μέρες που θα γίνει και η τελευταία προσπάθεια, χωρίς είναι η αλήθεια μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.