Άρης: Ο Κουέστα, ο Διούδης και η επόμενη μέρα στον «άσσο»

Σωκράτης Διούδης

i

©intime

Άρης: Ο Κουέστα, ο Διούδης και η επόμενη μέρα στον «άσσο»

Αλέξης Σαββόπουλος 16:40 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 01:01 - 20.05.2024

Τι ισχύει με το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον Έλληνα τερματοφύλακα και ποια τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης.

Το όνομα του Σωκράτη Διούδη, επιστρέφει συχνά-πυκνά στην μεταγραφική επικαιρότητα του Άρη τα τελευταία χρόνια. Συμβαίνει και το τελευταίο διάστημα με δεδομένο ότι το συμβόλαιο του Χουλιάν Κουέστα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και είναι ερωτηματικό αν θα το ανανεώσει. Η κατάσταση αυτή αναγκάζει τους ανθρώπους του Άρη να εξετάζουν από τώρα και τις εναλλακτικές τους επιλογές στο αρνητικό σενάριο που δεν θα παραμείνει και για 7η σεζόν στον Άρη ο Κουέστα. Εδώ είναι και η πρώτη σημαντική παράμετρος. Ο Αρης θα ψάξει για βασικό τερματοφύλακα μόνο αν δεν ανανεώσει ο Ισπανός.

Κι αυτή η προϋπόθεση είναι που έχει εμμέσως πλην σαφώς ξεκαθαρίσει και ο Σωκράτης Διούδης που από τον Ιανουάριο στην πολωνική Ζαγκλιέμπε της οποίας είναι βασικό στέλεχος με 19 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο. Ότι αν υπάρχει περίπτωση να φύγει από την Πολωνική ομάδα θα το κάνει μόνο για μια ομάδα που θα του προσφέρει φανέλα βασικού και ενεργό ρόλο. Και λέμε αν υπάρχει περίπτωση, αφού το συμβόλαιό του στην Πολωνία λήγει τον Ιούνιο του 2026 και είναι βέβαιο ότι οι Πολωνοί θα εγείρουν απαιτήσεις εφόσον ο Άρης κινηθεί για την απόκτησή του.

Ο Αρης… θα στραφεί στην περίπτωση Διούδη σε περίπτωση που… στραβώσει του Κουέστα «πατώντας» σε δυο σημαντικά σημεία. Το πρώτο στην επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπως φάνηκε στην πρώτη διερευνητική κρούση. Το δεύτερο η καλή σχέση που έχει… χτίσει με τον Έλληνα εκπρόσωπό του τα τελευταία χρόνια. Είναι ο ίδιος που βοήθησε να γίνει η μεταγραφή του Ρόουζ στην Πολωνία (και φυσικά η πρόσφατη επιστροφή του) και παλιότερα είχε φέρει στον Άρη τον Ντιγκινί. Εκεί ποντάρει ο Άρης, αφού το δύσκολο για τον Διούδη είναι να μπορέσει να βρει τρόπο να απεμπλακεί από το συμβόλαιό του στην Πολωνία αφού ο Άρης δεν είναι διατεθειμένος να δώσει χρήματα. Τέλος υπάρχει και το κομμάτι των απαιτήσεων του παίκτη που επίσης δεν είναι χαμηλές και θα παίξουν το ρόλο τους αν και εφόσον…