Άρης: Ο τελικός θα φέρει εξελίξεις
i

©intime

Άρης: Ο τελικός θα φέρει εξελίξεις

Αλέξης Σαββόπουλος 16:53 - 07.05.2024 / Ανανεώθηκε: 15:18 - 19.05.2024

Τα οκτώ συμβόλαια που λήγουν τον επόμενο Ιούνιο, οι σίγουρες και οι πιθανές αποχωρήσεις αλλά και οι παίκτες που μπορεί να βαδίζουν στο δρόμο του Πάλμα. Το Sportal αναλύει τα δεδομένα.

Ο τελικός κυπέλλου θα αποτελέσει την αφετηρία των εξελίξεων για τον Άρη δημιουργώντας συγκεκριμένα χρονικά δεδομένα, με ή χωρίς την κατάκτηση του τροπαίου. Ειδικά στην πρώτη περίπτωση, ο χρόνος θα είναι περιορισμένος αφού στις 11 Ιουλίου ο Άρης θα κληθεί να δώσει τον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα. Άρα η λογική λέει ότι θα γίνει μια προεργασία, αφού λίγο-πολύ, οι άνθρωποι του Άρη γνωρίζουν τι θα κληθούν να διαχειριστούν.

Στην ουσία πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές. Αυτούς των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και θα γίνει προσπάθεια να μείνουν, όσων δεν θα ανανεωθούν, αυτοί που αν και δεσμεύονται με συμβόλαιο υπάρχει επιθυμία να αποχωρήσουν και φυσικά πιθανή πώληση κάποιου ποδοσφαιριστή.

Στην πρώτη κατηγορία σε περίοπτη θέση βρίσκονται τα ονόματα των Χουλιάν Κουέστα και Φαμπιάνο Λέισμαν με τους οποίους ήδη έχει υπάρξει κουβέντα αλλά όχι και οριστικό αποτέλεσμα. Η επιθυμία του club να τους κρατήσει πάντως θεωρείται δεδομένη. Οι υπόλοιποι έξι είναι ο Λούκας Ρουπ, Ο Σεικ Ντουκουρέ, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Δεληζήσης. Από αυτούς, ελπίδες να ανανεώσει έχει μόνο ο Ανσαριφάρντ αλλά κι αυτός υπό προϋποθέσεις. Ο Δεληζήσης θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο τέλος της σεζόν, ο Χριστοδουλόπουλος πιθανότατα θα παίξει ακόμη μια σεζόν. Ο Χουτεσιώτης λογικά θα αναζητήσει να πάει κάπου που θα έχει περισσότερο χρόνο. Για τον Ντουκουρέ, το επιβαρυμένο γόνατο, αφαιρεί οποιαδήποτε σκέψη για ανανέωση, κάτι που ισχύει και για τον Ρουπ.

Η τρίτη κατηγορία αφορά τους ποδοσφαιριστές που αν και έχουν συμβόλαιο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η επόμενη σεζόν θα τους βρει στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Με τον Κάρλσον για παράδειγμα που έχει και… βαρύ συμβόλαιο, έγινε προσπάθεια να φύγει τον Γενάρη και οι εξελίξεις μετατίθενται για το καλοκαίρι. Ο Ματαρίτα έχει ήδη αποχωρήσει και οι δυο πλευρές αναζητούν τρόπο λύσης της συνεργασίας τους και δεν αποκλείεται αυτή να λυθεί δικαστικά. Πάρντο, Βερστράτε, Τζούρασεκ είναι οι τρεις παίκτες για τους οποίους η απόφαση θα ληφθεί μετά τον τελικό αλλά το να μείνουν και οι τρεις, μάλλον είναι απίθανο.

Τέλος υπάρχει και η ξεχωριστή κατηγορία αυτών για τους οποίους το club, δεχθεί προτάσεις παραχώρησης. Πέρσι συνέβη με τον Πάλμα. Φέτος είναι πιθανό να συμβεί το ίδιο με τον Μορόν που κάνει εντυπωσιακή χρονιά και σίγουρα θα μας απασχολήσει. Ίσως δεν είναι ο μόνος αφού κι άλλοι ποδοσφαιριστές του Άρη που κάνουν καλή χρονιά ενδέχεται να φέρουν προτάσεις (Οντουμπάτζο πχ). Ίδωμεν…