Ο Μάντζιος μετράει κέρδη από χθες
i

©intime

Ο Μάντζιος μετράει κέρδη από χθες

Αλέξης Σαββόπουλος 13:47 - 04.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 04.03.2024

Το ροτέισον του Έλληνα τεχνικού κόντρα στην ΑΕΚ έβγαλε αρκετούς πρωταγωνιστές, προσφέροντας λύσεις και έξτρα επιλογές εν όψει του επαναληπτικού και των πλει οφ.

Ο προπονητής του Άρη, όταν στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ έκανε λόγο για θετικό πρόσημο, δεν αναφερόταν μόνο στο ότι ο Άρης έσωσε τον βαθμό στο τέλος αλλά και στην καλή εικόνα που είχαν αρκετοί από τους παίκτες που κλήθηκε να χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα, εξαιτίας του ροτέισον. Χωρίς υπερβολή, ο Έλληνας τεχνικός μετράει μια σειρά από κέρδη σε επίπεδο προσώπων.

Πρώτος και καλύτερος ο Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος είχε να αγωνιστεί από τον περασμένο Ιανουάριο και το ματς με την Κηφισιά και στο ένα ημίχρονο που τον κράτησε στο παιχνίδι ο Μάντζιος, έδειξε γιατί έλειψε. Η προώθηση του παιχνιδιού, οι σωστές τοποθετήσεις και η ηρεμία που δίνει στο παιχνίδι του Άρη, έλλειψαν και τον κάνουν απαραίτητο. Ο προπονητής του Άρη δεν ήθελε να τον πιέσει παραπάνω, του έδωσε ένα ημίχρονο αγωνιστικού ρυθμού και λογικά θα τον έχει και πάλι βασικό στον επαναληπτικό της Τετάρτης.

Δεύτερο κέρδος ο Φετφατζίδης. Ήταν η 5η φορά που ξεκίνησε βασικός, και η πρώτη που έμεινε τόσο πολύ στο παιχνίδι αφού στα προηγούμενα παιχνίδια λίγα λεπτά συμμετοχής. Έδειξε ορεξάτος, πήρε πρωτοβουλίες από τον άξονα που τον χρησιμοποίησε ο Μάντζιος για να έχει λιγότερες διαδρομές, πέτυχε δυο γκολ από τα οποία μέτρησε το ένα και θύμισε σε κάποιες στιγμές την φοβερή ποιότητα που διαθέτει με την μπάλα στα πόδια. Είναι προφανές ότι ο Μάντζιος τον προορίζει για τη θέση πίσω από τον φορ και εφόσον έχει αποδεχθεί τον ρόλο του, η εμπειρία και οι ικανότητές του, είναι πολύτιμες.

Ένα ακόμη ο Ανσαριφάρντ. Κι αυτός όπως ο «Φέτφα» δεν έχει να αποδείξει κάτι. Τα έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του. Στο πρώτο του παιχνίδι βασικός και στο μόλις ένα ημίχρονο που έπαιξε, προσέφερε στοιχεία που έλειπαν από τον φορ του Άρη. Πιο πιεστικός στην πρώτη μπάλα, πιο ομαδικός, πιο προσηλωμένος στο τακτικό πλάνο, ήξερε πότε έπρεπε να κινηθεί στο… κουτί και πότε να βγει εκτός περιοχής. Ο Άρης μοιάζει να έκανε διάνα με την επιλογή του και το πιο σημαντικό είναι ότι ο Ιρανός έχει διάθεση και το ευχαριστιέται.

Μετά το ηχηρό ντεμπούτο του και κάποια καλά παιχνίδια που τον σύστησαν στο κοινό, ο Παναγίδης είχε μπει εσχάτως σε ένα καθεστώς διαχείρισης από τον Μάντζιο. Χρησιμοποιήθηκε βασικός μετά από έξι παιχνίδια που είχε αγωνιστεί λεπτό και έδειξε τρομερή διάθεση να δείξει πράγματα. Αν και η θέση του εξτρέμ δεν είναι η φυσική του, ήταν πολύ συγκεντρωμένος, κράτησε καλά την μπάλα, μοίρασε σωστά και χωρίς λάθη και έδειξε ότι παραμένει ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ για τον Άρη που προφανώς θέλει ακόμη δουλειά.

Τέλος, δεύτερο παιχνίδι βασικός μετά τον τραυματισμό του αγωνίστηκε και ο Ζουλ. Σε σχέση με τη Λεωφόρο που ήταν «κουμπωμένος», χθες έδειχνε πιο σίγουρος στα πατήματα και τις επαφές του με την μπάλα και όσο είχε δυνάμεις κάλυψε χώρους και έκανε τη δουλειά που έπρεπε. Ο Καμερουνέζος είναι φανερό ότι χρειάζεται παιχνίδια και κυρίως να μείνει υγιής ως το τέλος της σεζόν.