Αρης και Φαμπιάνο έχουν αρκετό δρόμο να διανύσουν
i

@intime

Αρης και Φαμπιάνο έχουν αρκετό δρόμο να διανύσουν

Αλέξης Σαββόπουλος 11:00 - 20.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 20.02.2024

Η αλληλογραφία ανάμεσα στις δυο πλευρές, η πρόθεση του παίκτη να εξαντλήσει τα περιθώρια για ένα καλό συμβόλαιο σε Κατάρ ή Σαουδική Αραβία και η τακτική υπομονής του Αρη.

Δυο είναι οι σημαντικές εκκρεμότητες του Άρη, όσον αφορά τους παίκτες των οποίων το συμβόλαιο ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο. Πρόκειται για τους Κουέστα και Φαμπιάνο, τους οποίους δια στόματος Καρυπίδη σε ανύποπτο χρόνο, το club, έχει εκφράσει την επιθυμία να τους κρατήσει. Όχι άδικα, αφού πρόκειται για δυο από τους παίκτες του βασικού κορμού, με σημαντική συνεισφορά, ειδικά τη φετινή σεζόν. Οι δυο παίκτες έχουν μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου τους, γεγονός που τους καθιστά ανοικτούς σε επαφές με άλλους συλλόγους.

Η αλήθεια είναι ότι με κανέναν από τους δυο, ο Άρης δεν έχει φτάσει σε προχωρημένες επαφές για ανανέωση, παρότι και στους δυο έχει κάνει γνωστή την πρόθεση του να τους διατηρήσει στο ρόστερ. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα, η παρουσία του Βραζιλιάνου εκπροσώπου του Φαμπιάνο στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το γεγονός ότι ο παίκτης λόγω του τραυματισμού του δεν ακολούθησε την αποστολή στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Ατρόμητο, έδωσε τροφή για σενάρια. Και για μια ακόμη επαφή με την πλευρά του Άρη που περιορίστηκε σε μια αλληλογραφία μεταξύ των δυο πλευρών. Σε αυτή ο Άρης ζητούσε από την πλευρά του παίκτη να τους γνωστοποιήσει τις απαιτήσεις του για να παραμείνει στα κιτρινόμαυρα, χωρίς όμως ο Φαμπιάνο να μπει σε νούμερα.

Αυτό πιθανότατα έχει να κάνει με την δεδομένη επιθυμία του να εξαντλήσει τα περιθώρια να βρει μια προσφορά από χώρες που μπορούν να του προσφέρουν ένα συμβόλαιο, διπλάσιο από αυτό που έχει στον Άρη (450.000). Δηλαδή Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι κατά πρώτο λόγο και Τουρκία κατά δεύτερο, χώρα στην οποία έχει αγωνιστεί και έχει καλό όνομα (πριν από ένα χρόνο επίσης είχε ενδιαφερθεί η Κράσνονταρ). Αυτό προφανώς δεν αποκλείει την περίπτωση να μείνει στο τέλος στον Άρη, αλλά είναι προφανές επίσης, ότι ο Φαμπιάνο γνωρίζει, από τις πρώτες κουβέντες που έχει κάνει με τον Άρη, μέχρι που μπορεί να φτάσει στο οικονομικό η ομάδα της Θεσσαλονίκης.  Στο παιχνίδι για τον Φαμπιάνο δεν αποκλείεται να μπουν και οι ομάδες της Αθήνας που κατά καιρούς τον έχουν ενοχλήσει, που δεδομένα μπορούν να προσφέρουν περισσότερα χρήματα, εφόσον αποφασίσουν να πάνε σε κάτι δοκιμασμένο.

Εν κατακλείδι, αυτή τη στιγμή ότι στην περίπτωση του Φαμπιάνο ο Άρης φαίνεται να ακολουθεί μια συγκεκριμένη τακτική αναμονής, πιστεύοντας ενδόμυχα ότι δεν θα βρει τα νούμερα που ψάχνει. Κάτι που επίσης είναι σημαντικό και πρέπει να μπει στην εξίσωση είναι η πρόθεση του Άρη για το καλοκαίρι, να αποκτήσει έναν αριστεροπόδαρο στόπερ, κατά προτίμηση νεαρό σε ηλικία, αφού οι τρεις που έχουν συμβόλαιο και για του χρόνου (Βέλεθ, Μπράμπετς και Ρόουζ) είναι όλοι τους δεξιοπόδαροι και πάνω από 30.