Οι πρώην, οι νυν και ένας αστερίσκος
i

©intime

Οι πρώην, οι νυν και ένας αστερίσκος

Αλέξης Σαββόπουλος 10:25 - 30.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:26 - 30.12.2023

Ο Αρης δημιουργεί μια εξαιρετική τετράδα στην άμυνα και αν καταφέρει να ανανεώσει και το συμβόλαιο του Φαμπιάνο, ξενοιάζει από τώρα και για την επόμενη σεζόν.

Η απόκτηση του Λίντσεϊ Ρόουζ, λύνει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τα χέρια του τεχνικού του Άρη Άκη Μάντζιου στη θέση των στόπερ που ταλαιπώρησε πολύ τόσο τον ίδιο όσο και γενικά την ομάδα από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν. 

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός έρχεται να δώσει βάθος σε μια θέση που ο προπονητής του Άρη, κατέφευγε συχνά-πυκνά σε αλχημείες και λύσεις ανάγκης (βλέπε Οντουμπάτζο το διάστημα που ήταν τραυματίας ο Μπράμπετς).

Όταν με το καλό, σε ένα περίπου μήνα, επιστρέψει και ο Βέλεθ από τον σοβαρό τραυματισμό του, τότε η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα διαθέτει μια πολύ ποιοτική και αξιόπιστη τετράδα κεντρικών αμυντικών, που σχεδόν καμία ομάδα στη λίγκα δεν διαθέτει. Τους δυο… παλιούς (Βέλεθ-Ρόουζ) και αυτούς που τους διαδέχθηκαν με μεγάλη επιτυχία (Μπράμπετς- Φαμπιάνο) στη συνέχεια. Η καλή είδηση επίσης για τον Άρη είναι ότι σε αρκετά μεγάλο βαθμό, έχει ήρεμο το κεφάλι του, όσον αφορά το κέντρο της άμυνας και για την επόμενη σεζόν

Θα λέγαμε σε απόλυτο αν δεν υπήρχε η σημαντική εκκρεμότητα με τον Φαμπιάνο του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι που μας έρχεται και αυτή τη στιγμή είναι το μεγάλοι ερωτηματικό με τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια εκπνέουν στο τέλος της σεζόν. Αν δηλαδή ο Άρης καταφέρει να κρατήσει και τον Βραζιλιάνο, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, τότε θα έχει καταφέρει από τώρα να… ξενοιάσει με την άμυνά του για του χρόνου.

Πότε ακριβώς θα ξεκαθαρίσει το μέλλον του Βραζιλιάνου δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Σίγουρα με το νέο έτος, αφού ο Φαμπιάνο δεν δείχνει να βιάζεται αφού με την χρονιά που κάνει θεωρεί ότι θα έχει προτάσεις ώστε να επιλέξει την καλύτερη. Ο Άρης ήδη του δίνει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια, με απολαβές που ξεπερνούν τις 450.000 ευρώ και είναι άγνωστο μέχρι που μπορεί να φτάσει, για να τον διατηρήσει στο ρόστερ του. 

Μια λογική αύξηση, σίγουρα θα του προσφερθεί και αν θα είναι αρκετή για να τον κρατήσει στο Κλεάνθης Βικελίδης θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των προτάσεων που θα έχει.