Ο Νταρίντα τα κάνει όλα και συμφέρει
i

@intime

Ο Νταρίντα τα κάνει όλα και συμφέρει

Αλέξης Σαββόπουλος 09:45 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:46 - 19.02.2024

Οι φοβερές επιδόσεις του 33χρονου Τσέχου με την φανέλα του Άρη, σε μόλις ένα χρόνο, τα δέκα γκολ και τι δείχνει η σύγκριση με άλλους χαρισματικούς μέσους των κιτρινόμαυρων.

Για τον Βλάντιμιρ Νταρίντα και τα κατορθώματά του με τη φανέλα του Άρη, τον ένα μόλις χρόνο που την φοράει, ακόμη και η  πλούσια ελληνική γλώσσα, μοιάζει φτωχή. Ο Τσέχος, αν και βρίσκεται στα μέρη μας, ένα χρόνο, ήδη συγκαταλέγεται στις πιο πετυχημένες κινήσεις που έχει κάνει ελληνική ομάδα τα τελευταία χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έχει προλάβει να κάνει.

Για τον Άρη, είναι το Α και το Ω, ο παίκτης- υπολογιστής, ένας δεύτερος προπονητής εντός του αγωνιστικού χώρου και ένα πρότυπο συμπεριφοράς και επαγγελματισμού έξω από αυτόν. Ο απόλυτος ορισμός του Box to Box μέσου. Του παίκτη που δεν κάνει μόνο το… χαμαλίκι, αλλά πατάει περιοχή, απειλεί και σκοράρει. Με το γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Ατρόμητο, ο 33χρονος Τσέχος έφτασε τα δέκα με τη φανέλα του Άρη σε 53 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Φανταστική επίδοση που δείχνει την επίδραση που έχει σε όλους τους τομείς παιχνιδιού της ομάδας του Μάντζιου. Όχι μόνο κόβει, τρέχει ακατάπαυστα, οργανώνει, αλλά συνεισφέρει και στο σκοράρισμα. Και οι προπονητές ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να έχουν στο ρόστερ τους, μέσους που πατούν περιοχή και σκοράρουν.

Για τους λάτρεις των αριθμών, ακόμη και τα… μαθηματικά επιβεβαιώνουν ότι στο πρόσωπο του «Βλάντι» όπως είναι το παρατσούκλι του, ο Άρης έχει βρει ένα παίκτη- λαχείο. Ήδη ο Τσέχος, μέσα σε ένα χρόνο, έπιασε και ξεπέρασε την επίδοση που είχαν, άλλοι εξαιρετικοί χαφ των κιτρινόμαυρων με το ίδιο χάρισμα στο σκοράρισμα τα τελευταία 25 χρόνια. Δέκα γκολ για παράδειγμα αλλά σε τρεις σεζόν και σε σύνολο 120 αγώνων, είχε σημειώσει ο Λούκας Σάσα. Λίγο πιο παλιά, αλλά σε τέσσερις σεζόν, δέκα γκολ είχε πετύχει ο Γιώργος Κούτσης.

Ο Νταρίντα έχει ήδη παραπάνω γκολ από τον Ναγκόλι Κένεντι που είχε σημειώσει οκτώ γκολ σε 122 εμφανίσεις, τον Κώστα Νεμπεγλέρα που είχε επίσης οκτώ γκολ σε 135 αγώνες, αλλά και τον Χαβιέρ Ματίγια που έβαλε οκτώ σε 137 ματς. Αν συνεχίσει έτσι, ο ακούραστος αυτός εργάτης, θεωρείται δεδομένο ότι θα πιάσει νούμερα που θα είναι δύσκολο να τα καταρρίψει άλλος μέσος του Άρη, τα επόμενα χρόνια. Ο Νταρίντα  χρειάζεται ακόμη ένα γκολ για να ισοφαρίσει την επίδοση των 11 τερμάτων με την Φράιμπουργκ κι άλλα έξι για να φτάσει τα 16 που είχε σημειώσει με τη Χέρτα, σε οκτώ όμως σεζόν και συνολικά 190 παιχνίδια.