Άρης: Ο Μορόν και οι απαραίτητες ανάσες
i

@intime

Άρης: Ο Μορόν και οι απαραίτητες ανάσες

Η απόλυτα φυσιολογική κόπωση του Ισπανού που παίζει στα… κόκκινα και η ανάγκη να αποκτήσει ένα παρτενέρ που θα του προσφέρει ανάσες.

Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ο Μορόν, όχι μόνο δεν σκόραρε (είχε το δοκάρι στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Αρη εκτός του γκολ στο πρώτο ημίχρονο) αλλά έμεινε μακριά από προηγούμενες πιο “γεμάτες” εμφανίσεις. Εμοιαζε αρκετά κουρασμένος και αυτό αποτυπώθηκε πιο καθαρά στις κακές αποφάσεις που πήρε όταν χρειάστηκε να εκτελέσει, αλλά και στις ελαχιστες μονομαχίες που κέρδισε απο τους αντίπαλους αμυντικούς, καθώς επίσης και στα λιγότερα σε ποσότητα αλλά και ποιότητα τρεξίματά του στους χώρους.

Η κάμψη αυτή είναι απόλυτα φυσιολογική για τον Ισπανό που παίζει ακατάπαυστα από την αρχή της σεζόν, έχοντας αγωνιστεί και στα 18 φετινά παιχνίδια του Αρη, πληρώνοντας το γεγονός ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στη θέση του, ώστε να πάρει τις ανάσες του. Είναι προφανές ότι ο 30χρονος πρώτος σκόρερ του Αρη χρειάζεται διαχείριση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει, ειδικά στον “γεμάτο” Γενάρη που έρχεται μετά τη σύντομη διακοπή των Χριστουγέννων. Για διάστημα 18 ημερών από 3/1, η ομάδα του Ακη Μάντζιου θα δώσει έξι σημαντικά παιχνίδια παίζοντας Τετάρτη-Κυριακή. Δίχως ανάσα. Πρόγραμμα που υποχρεώνει τον Έλληνα τεχνικό να σκέφτεται απο τώρα πως θα διαχειριστεί τον μοναδικό επιθετικό του, ώστε να τον έχει φρέσκο στα μεγάλα παιχνίδια.

Που καθιστά αναγκαία επίσης την προσθήκη ενός δεύτερου φορ και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα για να παίρνει ανάσες ο Μορόν και να μπορεί ο Μάντζιος να κάνει πιο εύκολη διαχείριση.