Ο Μορόν «επηρεάζει» τον επιθετικό που αναζητούν οι κιτρινόμαυροι

Μορόν

i

© Intime

Ο Μορόν «επηρεάζει» τον επιθετικό που αναζητούν οι κιτρινόμαυροι

Αλέξης Σαββόπουλος 12:56 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:58 - 16.12.2023

Πως ο Ισπανός καθορίζει την επιλογή του επιθετικού που αναζητά ο Άρης εν όψει Ιανουαρίου. Ποια είναι τα βασικά κριτήρια.

Ο Άρης έχει επικεντρωθεί στα δυο παιχνίδια με ΟΦΗ και Λαμία που απομένουν ως το φινάλε του έτους αλλά ταυτόχρονα είναι υποχρεωμένος να τρέξει και τον μεταγραφικό του σχεδιασμό εν όψει Ιανουαρίου. Και μάλιστα με γοργό βήμα γιατί ο πρώτος μήνας του νέου έτους είναι γεμάτος παιχνίδια και μάλιστα σημαντικά για τον Άρη με αποκορύφωμα τα δυο παιχνίδια με την ΑΕΚ για το κύπελλο, τα οποία το club τα έχει εδώ και καιρό… κυκλώσει. 

Για την ακρίβεια η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα δώσει έξι παιχνίδια τις πρώτες 18 ημέρες, οπότε είναι απαραίτητη η ποιοτική και έγκαιρη μεταγραφική ενίσχυση, όπως επισημαίνει με κάθε τόνο και ο Άκης Μάντζιος.

Ως γνωστό, δυο είναι οι βασικές προτεραιότητες. Φορ και αριστερός εξτρέμ. Για τη θέση του επιθετικού ειδικά, καθοριστικό ρόλο παίζει ο Λόρεν Μορόν που με τον δικό του τρόπο επηρεάζει την προσθήκη που θα γίνει. Έχοντας στο ρόστερ του τον… καυτό πρώτο σκόρερ της Λίγκας, ο Άρης έχει βάλει ως βασικό στόχο να αποκτήσει ως εναλλακτική, ένα νεαρό κατά βάση φορ που θα έρθει είτε δανεικός είτε ως ελεύθερος, αλλά θα γνωρίζει εκ προοιμίου τον ρόλο του. 

Ότι δηλαδή θα είναι στην ουσία το back up του Ισπανού που με την εικόνα του, δύσκολα βγαίνει από την ενδεκάδα. Θα έρχεται με λίγα λόγια ως ενισχυτικός, θα μπορεί να αγωνίζεται και ως διπλός σε ένα 4-4-2 αλλά θα μπορεί να σταθεί και μόνος του, όταν ο Μορόν θα πρέπει να πάρει ανάσες. Το ιδανικό μάλιστα θα ήταν ο παίκτης αυτός να βρεθεί ως το τέλος του χρόνου ώστε να είναι διαθέσιμος, όταν επανεκκινήσει μετά τις γιορτές το πρωτάθλημα.

Ο Άρης έχει στη λίστα του κάποιες περιπτώσεις παικτών που πληρούν την παραπάνω προϋπόθεση, αλλά συναντούν εσχάτως και ένα ακόμη ζήτημα. Πολλοί από αυτούς φαίνονται διστακτικοί να έρθουν στην Ελλάδα με όσα ακούν να συμβαίνουν στη χώρα μας, τόσο με τους διαιτητές όσο και με την πρόσφατη απόφαση για κλείσιμο των γηπέδων. Το σίγουρο είναι ότι μετά τον αγώνα με τη Λαμία την προσεχή Τετάρτη, οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να πατήσουν γκάζι για να μην… χαθεί το τραίνο του Ιανουαρίου.