Το αήττητο σερί του Μάντζιου κόντρα στον ΠΑΟΚ και τα πεπραγμένα απέναντι στον Λουτσέσκου

Γιάννης Κωνσταντέλιας & Άκης Μάντζιος

i

©Intime

Το αήττητο σερί του Μάντζιου κόντρα στον ΠΑΟΚ και τα πεπραγμένα απέναντι στον Λουτσέσκου

Κώστας Τόπας 12:40 - 16.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:29 - 29.05.2024

Ο Άρης καλείται να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (19/05, 20:00) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε ένα ντέρμπι το οποίο θα κρίνει και τον φετινό πρωταθλητή.

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 4-1 στο γήπεδο της Τούμπας, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση κόντρα σε έναν άνευρο και άχρωμο αντίπαλο, ενώ την ίδια ώρα η ΑΕΚ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο Φάληρο και γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό με 2-0.

Αποτελέσματα τα οποία χρίζουν ξεκάθαρο φαβορί τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και αυτό γιατί πλέον είναι στην κορυφή και εκείνος κρατά την τύχη του στα χέρια του. Σε περίπτωση που επικρατήσει του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» την Κυριακή (19/05, 20:00) θα κατακτήσει το 4ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Η ΑΕΚ θέλει ένα «θαύμα» όπως αυτό της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπάγερν (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:08 - 16.05.2024

Η ΑΕΚ θέλει ένα «θαύμα» όπως αυτό της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπάγερν (vids)

Η τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League αναμένεται να είναι γεμάτη συγκινήσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου κι η ΑΕΚ ελπίζει να πετύχει ότι έκανε η Μάντσεστερ Σίτι το 2012 και η Μπάγερν πέρυσι.

Τι έχει κάνει όμως τη φετινή σεζόν ο Άρης απέναντι «Δικέφαλος του Βορρά»; Σε τρεις αγώνες που διεξήχθησαν οι «κίτρινοι» μετράνε δύο νίκες και μία ισοπαλία, με αποτέλεσμα να ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (19/05, 20:0) ως αήττητοι.

Η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων ήταν για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όπου ΠΑΟΚ κι Άρης, μοιράστηκαν βαθμούς καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι, δίχως τέρματα στις 17 Σεπτεμβρίου του 2023.

Επειτα, ακολούθησε η νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1 στις 7 Ιανουαρίου με τα γκολ των Σουλεϊμάνοφ (46′) και Σαβέριο (59′).

Η τελευταία φορά που Άρης και ΠΑΟΚ κόντραραν τις ομάδες τους ήταν στις 10 Μαρτίου στην Τούμπα. Τότε η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα των «ασπρόμαυρων», μιας κι επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Λορέν Μορόν για τα playoffs του πρωταθλήματος.

Το σερί του Μάντζιου

Άκης Μάντζιος ©intime

Ο Άκης Μάντζιος θα αντιμετωπίσει για 22η φορά τον ΠΑΟΚ στην προπονητική του καριέρα. Εως τώρα ο 54χρονος Έλληνας τεχνικός μετράει πέντε νίκες, έξι ισοπαλίες και δέκα ήττες.

Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί είναι το σερί του Άκη Μάντζιου κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» στα τελευταία πέντε παιχνίδια που τον έχει αντιμετωπίσει. Σε αυτόν τον αριθμό αγώνων, ο τεχνικός του Άρη μετράει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, με την τελευταία του ήττα να χρονολογείται στις 9 Μαίου του 2021, όταν ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-0 για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Το πάνω χέρι και κόντρα στον Λουτσέσκου

Ραζβάν Λουτσέσκου & Άκης Μάντζιος/©Intime

Συνολικά, 11 φορές έχει αναμετρηθεί ο Άκης Μάντζιος με τον τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου. Η πρώτη τους «κόντρα» ήταν το 2015, όταν ο σημερινός προπονητής του Άρη ήταν στα ηνία του Λεβαδειακού και ο Ρουμάνος σε αυτά της Ξάνθης. Αυτή η αναμέτρηση έβγαλε και τον πρώτο νικητή, μεταξύ των δύο, καθώς η ομάδα του Άκη Μάντζιου επικράτησε 1-0.

Ακολούθησαν ακόμη δέκα αναμετρήσεις μεταξύ των δύο προπονητών, με τον Άκη Μάντζιο να μετράει σήμερα τις περισσότερες νίκες αντί του Λουτσέσκου. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός έχει συνολικά πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες από τον Ρουμάνο προπονητή του «Δικέφαλου του Βορρά».

🎙️Super League 2023-24: Το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών!