Αρης: Πώς επηρεάζει το πλάνο… τελικού του Μάντζιου η πρόκριση του Ολυμπιακού

Άκης Μάντζιος

i

© Intime

Αρης: Πώς επηρεάζει το πλάνο… τελικού του Μάντζιου η πρόκριση του Ολυμπιακού

Αλέξης Σαββόπουλος 11:02 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:07 - 20.04.2024

Τι σημαίνει για τον Άρη η πιθανή μετακύλιση κατά μία μέρα του τελικού αλλά και πως επηρεάζει την… επόμενη σεζόν.

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ένα ντόμινο αλλαγών στις ημερομηνίες διεξαγωγής των εναπομείναντων αγωνιστικών των Play Offs της Stoiximan Super League αλλά να συμπαρασύρει και τον τελικό του Κυπέλλου που είναι προγραμματισμένος για τις 18 Μάϊου. Με βάσξ τα σημερινά δεδομένα δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί το εξ΄αναβολής παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» με τον ΠΑΟΚ τη Μεγάλη Τετάρτη (Πρωτομαγιά), ούτε και η 9η αγωνιστική που είχε οριστεί για την Τετάρτη του Πάσχα, 8 Μαΐου.

Το ένα σενάριο που συζητείται και μοιάζει να είναι το επικρατέστερο είναι να διεξαχθούν η 9η και η 10η αγωνιστική των Play Offs, την Τετάρτη 15/5 και την Κυριακή 19/5, οδηγώντας τη μετάθεση του τελικού, μία εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο 25 Μαΐου.

Επιστροφή Γκάλινατ στον Άρη, τέλος ο Μπάνκστον
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:09 - 19.04.2024

Επιστροφή Γκάλινατ στον Άρη, τέλος ο Μπάνκστον

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ επιστρέφει στη δράση για τον Άρη, που θα έχει και πάλι τον Αμερικανό στη σύνθεσή του, στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου, την ώρα που η παρουσία του Κρις Μπάνκστον με την κίτρινη φανέλα ολοκληρώθηκε.

Αν επικρατήσει αυτό το σενάριο που θα το γνωρίζουμε την άλλη εβδομάδα, επηρεάζει άμεσα το πλάνο τελικού που έχει εκπονήσει ο Άκης Μάντζιος. Ο προπονητής του Άρη, από τη στιγμή που η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξασφάλισε την πρόκριση, δουλεύει πάνω σε ένα πρόγραμμα 2,5 μηνών με στόχο να διατηρηθεί το ρόστερ στα επίπεδα φρεσκάδας και συντήρησης που θέλει και με βάση αυτό το πρόγραμμα διαχειρίζεται και τους παίκτες του. Εάν μετατεθούν οι δυο τελευταίες αγωνιστικές και ο τελικός φυσικά, ο Μάντζιος θα κληθεί να διαχειριστεί ένα ακόμη μεγάλο κενό διάστημα περίπου 20 ημερών (μετά τις τρεις εβδομάδες του Μαρτίου), ανάμεσα στην 8η και στην 9η των Play Offs. Θα παίξει δηλαδή στις 28 Απριλίου με τον Παναθηναϊκό και μετά θα ξαναπαίξει στις 15 Μαΐου με τη Λαμία. Πρόβλημα και νέα αλλαγή πλάνων.

Η πιθανή επιμήκυνση της αγωνιστικής περιόδου κατά μία εβδομάδα, αν μετατεθεί ο τελικός για τις 25/5, ενδέχεται να επηρεάσει και την επόμενη σεζόν του Άρη. Πώς; Στο σενάριο που κατακτήσει το κύπελλο και αγωνιστεί στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Θα είναι υποχρεωμένος να δώσει το πρώτο παιχνίδι 11 Ιουλίου, άρα θα πιεστεί ασφυκτικά ο μεταγραφικός σχεδιασμός και οι ποδοσφαιριστές θα έχουν μόλις 15 μέρες ξεκούρασης, πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Υποθετικά όλα αυτά, αλλά διόλου απίθανα κιόλας…