Ρίχνει το βάρος στη μεσαία γραμμή
i

@intine

Ρίχνει το βάρος στη μεσαία γραμμή

Αλέξης Σαββόπουλος 09:20 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:21 - 28.02.2024

Ο Μάντζιος είναι πιθανό να… γεμίσει τον άξονα της μεσαίας γραμμής κόντρα στον Παναθηναϊκό αφήνοντας στον πάγκο τον Μάνου Γκαρθία. Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για την ενδεκάδα.

Η απουσία του Σαβέριο λόγω τιμωρίας, η κόπωση  που εμφάνισε ο Βέλεθ, η διαχείριση κάποιων παικτών αλλά και η διαφορετική προσέγγιση που απαιτεί ο αντίπαλος, θα καθορίσει και τον αποφάσεις του Ακη Μάντζιου για την ενδεκάδα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Όπως φυσικά και η χρονική εγγύτητα της αναμέτρησης με αυτή που προηγήθηκε, και αυτών που ακολουθούν, με βασικό ζητούμενο τη φρεσκάδα. Μια αλλαγή είναι δεδομένη και αφορά το αριστερό φτερό της επίθεσης αφού απουσιάζει ο τιμωρημένος Σαβέριο. Τη θέση του θα πάρει ο Σαμόρα που τον αντικατέστησε και με τον Βόλο και ήταν αρκετά καλός, με τον Σουλεϊμάνοφ να διατηρείται στα δεξιά.

Μια ακόμη αλλαγή είναι πιθανή στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Μοντόγια που έμεινε εκτός με τον Βόλο να παίζει αντι του Φεράρι. Η σημαντικότερη όμως παρέμβαση του προπονητή του Άρη αφορά τη μεσαία γραμμή που είναι και η δύναμη του Παναθηναϊκού με την επιστροφή και του Τσέριν. Ο Μάντζιος, εκτός απροόπτου θα γεμίσει τον άξονα, κάνοντας πιο συμπαγές το σχήμα με δυο αμυντικογενή χαφ. Ζουλ, Τζούρασεκ και Βερστράτε διεκδικούν τις δυο θέσεις με τον Νταρίντα να πηγαίνει πίσω από τον Μορόν.

Αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα μείνει στον πάγκο ο Μάνου Γκαρθία, τον οποίο ο προπονητής του Άρη πρέπει να διαχειριστεί με τα σερί παιχνίδια που υπάρχουν. Στην άμυνα οι υπόλοιποι θα παραμείνουν οι ίδιοι με τον Κουέστα στο τέρμα, τον Οντουμπάτζο δεξιά και στόπερ τους Μπράμπετς και Ρόουζ.