Τα ιδιαίτερα του Μάντζιου στον Σαμόρα
i

@intime

Τα ιδιαίτερα του Μάντζιου στον Σαμόρα

Αλέξης Σαββόπουλος 14:54 - 27.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:55 - 27.02.2024

Η επιλογή του έλληνα τεχνικού να χρησιμοποιεί τον Κοσταρικανό ως εξτρέμ γεννήθηκε από την ανάγκη να καλυφθεί ένα κενό. Τι βλέπει στον νεαρό ο Μάντζιος και γιατί έχει επιδοθεί σε ιδιαίτερα μαθήματα.

Ο Άλβαρο Σαμόρα ήταν από τους παίκτες που άφησαν θετικό το αποτύπωμα τους στον αγώνα με τον Βόλο. Ο νεαρός Κοσταρικανός μπήκε αλλαγή και αγωνίστηκε στη θέση του αριστερού εξτρέμ, παίρνοντας τη θέση του Σαβέριο. Στο διάσημα που αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός και μάλιστα είχε και ένα δοκάρι σε μια από τις καλύτερες ενέργειές του με τη φανέλα του Άρη.

Η χρησιμοποίηση του Σαμόρα στην αριστερή πλευρά της επίθεσης είναι κάτι που θα βλέπουμε πλέον να συμβαίνει όλο και πιο συχνά για να μην πούμε μόνιμα και αυτό γιατί στη συγκεκριμένη θέση υπάρχει και ανάγκη. Τι εννοούμε; Με την αποχώρηση του Μενέντες ο Άρης έχει μια λιγότερη επιλογή για το αριστερό φτερό της επίθεσης. Ναι μεν αποκτήθηκε ο Μπένετ για να αντικαταστήσει τον Αργεντινό αλλά προσωρας ο 19χρονος φαίνεται να χρειάζεται ξεκάθαρα χρόνο προσαρμογής και ως εκ τούτου δεν μπορεί ο Έλληνας τεχνικός να τον εμπιστευτεί άμεσα. Φάνηκε και από το γεγονός ότι ήταν εκτός αποστολής προχθές. Λογικά κάποια στιγμή και σε συγκεκριμένα παιχνίδια που απαιτούν τακτική προσήλωση, θα μπει ξανά στην εξίσωση ο Παναγίδης που δεν έχει πάρει χρόνο εσχάτως. Δεν αποκλείεται και αύριο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Γιατί ορίστηκε ξένος διαιτητής στο Παναθηναϊκός - Άρης;
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:05 - 26.02.2024

Γιατί ορίστηκε ξένος διαιτητής στο Παναθηναϊκός - Άρης;

Ο Άρης είχε κάνει αίτημα να σφυρίζουν τα παιχνίδια του Έλληνες διαιτητές, η ΚΕΔ το είχε κάνει δεκτό, αλλά στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ορίστηκε ο Σουηδός Μοχάμεντ Αλ Χακίμ...

Επίσης με την επιστροφή του Μάνου Γκαρθια και την χρησιμοποίηση του Φετφατζίδη στο δέκα αλλά και την προσθήκη του Ανσαριφάρντ, καλύφθηκε και το κενό που υπήρχε στην επίθεση. Εκεί δηλαδή που κάποιες φορές είχε χρησιμοποιηθεί ο Σαμόρα από τον Μάντζιο, λόγω ανάγκης. Ο προπονητής του Αρη βλέπει τον Κοσταρικανό, στοιχεία που μπορούν να τον καταστήσουν έναν αξιόπιστο winger, για αυτό και του μιλάει συνέχεια με τους συνεργάτες του, κυρίως για να προσαρμοστεί σε τακτικό επίπεδο που υστερεί.