Βέλεθ: Ενας πολυθεσίτης που… νιώθει
i

@intime

Βέλεθ: Ενας πολυθεσίτης που… νιώθει

Αλέξης Σαββόπουλος 11:35 - 27.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:35 - 27.02.2024

Ο Ισπανός δικαίωσε τον Μάντζιο για την επιλογή να τον χρησιμοποιήσει ως αμυντικό χαφ. Ποια τα στοιχεία που καθορισαν την απόφαση του προπονητή του Αρη.

Η χρησιμοποίηση του Φραν Βέλεθ στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος ως αμυντικό χαφ (δυο βασικός και ένα ως αλλαγή), δεν έγινε, ούτε αναγκαστικά, ούτε τυχαία. Υπήρξε μια απόλυτα συνειδητή επιλογή για τον Άκη Μάντζιο, που βλέπει τον Ισπανό να τον δικαιώνει με την παρουσία του, παίζοντας όχι στη θέση που τον έχουμε συνηθίσει, δηλαδή του κεντρικού αμυντικού, αλλά στα χαφ. Συνέδραμε φυσικά η ταυτόχρονη απουσία λόγω τραυματισμού των δυο αμυντικών χαφ του Άρη, Ζουλ και Τζούρασεκ που δημιούργησε μια ανάγκη για τον προπονητή των κιτρινόμαυρων, αλλά και ο προηγούμενος έντιμος βίος του 32χρονου ως αμυντικό χαφ. Στον Βέλεθ δεν είναι άγνωστη η θέση αφού έχει αγωνιστεί σε αυτή 20 φορές με τη φανέλα της Αλμερία, ακόμη και σε παιχνίδια στη LaLiga, σε άλλα έξι ματς με τη Βίσλα στο πολωνικό πρωτάθλημα και φυσικά σε επτά αγώνες με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Μάντζιος βλέπει στον Ισπανό στοιχεία που δεν τα διαθέτουν οι άλλοι χαφ του Άρη. Δίνει όγκο στη μεσαία γραμμή με το ύψος και το εκτόπισμά του, είναι ο πιο aggressive από όλους (ισοδύναμος με τον Ζουλ), «κολλάει» στον αντίπαλο, και δεν επιτρέπει στους μέσους να προωθήσουν εύκολα την μπάλα, ενώ και η τεχνική του κατάρτιση είναι επαρκέστατη για τις ανάγκες της θέσης. Συν τοις άλλοις προσθέτει ύψος και στις στατικές φάσεις, σε άμυνα και επίθεση. Υστερεί βέβαια σε ταχύτητα, αλλά προσπαθεί να το αντισταθμίζει με την εμπειρία και το μυαλό του. Είναι ενδεικτικό ότι ο Βέλεθ εκτόπισε από την ενδεκάδα στα τρία τελευταία ματς με ΠΑΣ, Ατρόμητο και Βόλο, τον Μπίργκερ Βερστράτε που θα μπορούσε να είναι μια πιο ορθόδοξη επιλογή λόγω θέσης.

Ίσως όμως ο Έλληνας τεχνικός να ήθελε να στείλει και ένα μήνυμα στον Βέλγο για τις μέτριες εμφανίσεις του τα τελευταίο διάστημα και να τον ενεργοποιήσει τώρα που το απουσιολόγιο είναι λευκό και ο ανταγωνισμός ακόμη μεγαλύτερος.

Γιατί ορίστηκε ξένος διαιτητής στο Παναθηναϊκός - Άρης;
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:05 - 26.02.2024

Γιατί ορίστηκε ξένος διαιτητής στο Παναθηναϊκός - Άρης;

Ο Άρης είχε κάνει αίτημα να σφυρίζουν τα παιχνίδια του Έλληνες διαιτητές, η ΚΕΔ το είχε κάνει δεκτό, αλλά στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ορίστηκε ο Σουηδός Μοχάμεντ Αλ Χακίμ...