Αρης: Τα 30 λεπτά αυτοπεποίθησης του Μάνου Γκαρθία
i

@intime

Αρης: Τα 30 λεπτά αυτοπεποίθησης του Μάνου Γκαρθία

Αλέξης Σαββόπουλος 10:44 - 22.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:44 - 22.01.2024

Το μοναδικό ίσως κέρδος για τον Αρη χθες, η αισιόδοξη εμφάνιση του Ισπανού μέσου που διπλασίασε τον χρόνο συμμετοχής του, δείχνοντας σφυγμό και ποιότητα.

Ο Αρης δεν θα κρατήσει πολλά πράγματα απο την χθεσινή ήττα από τον Ολυμπιακό. Σχεδόν τίποτα για την ακρίβεια αφού η εμφάνιση ήταν απο τις χειρότερες επιθετικά στη σεζόν μέχρι τώρα. Το μαρτυρούν και οι αριθμοί αφού έκανε τελική μετά από 90 λεπτά.

Μοναδικό επιμέρους κέρδους η παρουσία του Μάνου Γκαρθία τον οποίο ο Μάντζιος έριξε στο ματς για μισή ώρα. Περισσότερη δηλαδή απο το τέταρτο που πήρε στο Αγρίνιο. Σε ένα ματς που ο Αρης δυσκολευόταν να μεταφέρει την μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή, ο Ισπανός, με την αδιαμφισβήτητη ποιότητα που διαθέτει, πρόλαβε να κάνει 23 επαφές με την μπάλα, έχοντας 14/15 (93%) πάσες ακριβείας και δυο πάσες κλειδιά, δημοουργώντας προυποθέσεις για την ομάδα του.

Η χρησιμοποίησή του εντάσσεται στο πλάνο επανένταξης μετά την απουσία ενός χρόνου από τους αγωνιστικούς χώρους και το σημαντικό σε πρώτη φάση για τον χαρισματικό ίβηρα μέσο είναι να αποβάλλει τον φόβο και να χτίσει σταδιακά αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του στο χορτάρι. Η όρεξη και η δίψα, φάνηκε και χθες ότι δεν του λείπουν, μιας και ζήτησε και πήρε μπάλες. Είναι επίσης προφανές ότι στις μονομαχίες έχει ένα φόβο, αλλά είναι απόλυτα λογικός και θα φύγει όσο θα παίρνει παιχνίδια. Είναι βέβαιο ότι με παιχνίδια κάθε τρεις μέρες για το επόμενο διάστημα, τον Ρουπ εκτός και τον Πάρδο ανεπαρκή, ο προπονητής του Αρη θα του δίνει, όποτε κρίνει χρόνο συμμετοχής.

Για τον Μάνου Γκαρθία, ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Πέρασε ένα πολύ δύσκολο διάστημα με δυο χειρουργεία και το δεύτερο μισό της φετινής σεζόν είναι για τον ίδιο μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα. Ουδείς στον Αρη θεωρεί ότι ο 25χρονος μπορεί άμεσα να πάρει φανέλα βασικού, η επανένταξή του θα γίνει ομαλά, με στόχο, κάνοντας προετοιμασία το καλοκαίρι, την επόμενη σεζόν να είναι στην ουσία μια καινούργια μεταγραφή για το club.