Άρης: Μισή ντουζίνα κέρδη και μια ελπίδα
i

@intime

Άρης: Μισή ντουζίνα κέρδη και μια ελπίδα

Αλέξης Σαββόπουλος 10:52 - 15.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:59 - 15.01.2024

Ποια κέρδη μετράει ο Ακης Μάντζιος απο το χθεσινό επιβλητικό 0-4 στο Αγρίνιο και η ιδιαίτερη στιγμή της επανεμφάνισης του Μάνου Γκαρθία.

Ο Άρης πέρασε πιο εύκολα απο το αναμενόμενο από το Αγρίνιο και ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη με την ΑΕΚ την Τετάρτη. Η εμφάνιση των κιτρινόμαυρων έφερε χαμόγελα και απέδειξε ότι υπάρχει βάθος στο ρόστερ και παίκτες στους οποίους ο Μάντζιος μπορεί να απευθυνθεί και να βρει λύσεις. Το Sportal ξεχώρισε τα κέρδη της χθεσινής νίκης αλλά και την επανεμφάνιση του Μάνου Γκαρθία, που απο μόνη της είναι μια ξεχωριστή στιγμή.

ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ: Οσοι έχουν παιξει τη θέση γνωρίζουν ότι η έλλειψη αγώνων είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αυτό αντιμετώπισε και ο έλληνας κίπερ που κλήθηκε να αγωνιστεί μετά απο 4,5 μήνες. Ηταν σταθερός, σοβαρός, σίγουρος με τα πόδια και με μια σπουδαία αποκρουση αμέσως μετά το 0-1.

ΦΑΤΟΡΕ: Ο ορισμός του τίμιου εργάτη και του παίκτη που θα παίξει πάντα γνωρίζοντας μέχρι που μπορεί να απλώσει τα πόδια του. Είναι ιεραρχικά ο τρίτος δεξιός μπακ αλλά φώναξε παρών. Και αν αμυντικά λίγο-πολύ περιμέναμε τη διάθεση που θα έβγαζε, εντυπωσίασε η επιθετική του συνεισφορά και η βοήθεια που προσέφερε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Μπορεί να εξελιχθεί σε έναν χρήσιμο ρολίστα.

ΡΟΟΥΖ: Μπήκε για να αντικαταστήσει τον Φαμπιάνο και δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Αλάνθαστος, σίγουρος στις επιλογές του, προσαρμόστηκε με το καλημέρα και έδειξε ότι ουσιαστικά δεν… έφυγε. Ο Μάντζιος μπορει να κοιμάται ήσυχος αν πρέπει για κάποιο λόγο να απουσιάσουν οι διόσκουροι Μπράμπετς και Φαμπιάνο.

ΣΑΜΟΡΑ: Μερικά ψήγματα του ταλέντου του τα είχαμε δει αποσπασματικά. Στο Αγρίνιο είχαμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε σε ολόκληρο 90λεπτο. Ο νεαρός διεθνής Κοσταρικανός, κάλυψε με επιτυχία τη θέση του φορ, άνοιγε συνεχώς διαδρόμους, είχε εξαιρετικές υποδοχές της μπαλας και φυσικά σκόραρε. Φορ κλασσικό δεν είναι και θα κάνει λάθος ο Αρης αν δεν αποκτήσει μπακ απ του Μορόν, όμως ο Σαμόρα μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικός seconf striker.

ΣΑΒΕΡΙΟ: Κάτι σαν μεταγραφή Ιανουαρίου ο 24χρονος απο το Εκουαδόρ. Τρία ματς, δυο γκολ και εκτελεστική δεινότητα που θυμίζει Πάλμα. Ο Σαβέριο μοιάζει το επομενο ελπιδοφόρο πρότζεκτ του Αρη και ένα επιπλέον σημείο αναφοράς στην επίθεση του Αρη που έχει κάπου να… ακουμπησει πέρα από Μορόν και Σουλεϊμάνοφ.

ΤΖΟΥΡΑΣΕΚ: Τα προβλήματα που προέκυψαν εσχάτως στη μεσαία γραμμή, αρχικά με τον Βερστράτε και τώρα με τον Ζουλ, έβγαλαν τον Κροάτη στον… αφρό. Ο πρώην παίκτης της Σαχτάρ εκμεταλλεύτηκε την συγκυρία και εξελίσσεται σε μια πολύτιμη μονάδα που πέρα απο τα τρεξίματα και την ανασταλτική δουλειά, έχει και καλά πόδια.

ΜΑΝΟΥ ΓΚΑΡΘΙΑ: Το κερασάκι στην χθεσινή εύγεστη τούρτα που κέρασε τον κόσμο του ο Αρης. Ο Ισπανός αγωνίστηκε μετά από ένα χρόνο και πρόλαβε στο τεταρτάκι που τον χρησιμοποίησε ο Μάντζιος να μας δείξει πόσο έλλειψε απο τον Αρη. Εμφάνιση ψυχολογίας πάνω από όλα για τον 25χρονο που προϊόντος του χρόνου θα παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.