Μετά απο διαδοχικές υπερβάσεις, κάποια στιγμή θα άδειαζε το ρεζερβουάρ
i

@intime

Μετά απο διαδοχικές υπερβάσεις, κάποια στιγμή θα άδειαζε το ρεζερβουάρ

Αλέξης Σαββόπουλος 09:33 - 22.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 22.01.2024

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για την πνευματική και σωματική κόπωση του Αρη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, την ανακάλυψη του Κροχ και τον αναγκαία επένδυση στο κύπελλο.

Για τις δυο ομάδες, Άρη και Ολυμπιακό που έπαιξαν 120 λεπτά την περασμένη Τετάρτη, το βασικό ζητούμενο ήταν η ενέργεια που θα έβγαζαν στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας να διαχειριστούν, ο μεν Ολυμπιακός ένα δύσκολο αποκλεισμό και την κούραση φυσικά, ο δε Άρης την δεδομένη κόπωση και ένα ματς κυπέλλου σε τρεις μέρες που μπορεί να έχει να κάνει τόσο με τον αντίπαλο αλλά την προοπτική. Παρά το γεγονός ότι πριν από το ματς, το… βελάκι της ψυχολογίας έδειχνε προς τη μεριά του Άρη μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ, στο γήπεδο αποδείχθηκε ότι η ομάδα με την περισσότερη ενέργεια ήταν ο Ολυμπιακός. Ίσως και το ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Οι γηπεδούχοι με αρκετά εκτεταμένο ροτέισον, ακόμη και της τελευταίας στιγμής με την ασθένεια του Τζούρασεκ και την αδυναμία του Κουέστα να αγωνιστεί, ήταν προφανές ότι επιδίωκαν να πάνε το παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο. Δίχως να σπαταλήσουν πολλές δυνάμεις κάνοντας διαχείριση. Δυστυχώς όμως το όποιο πλάνο είχε σχεδιάσει ο Μάντζιος… πήγε περίπατο στο πρώτο 20λεπτο. Από δυο λάθη. Την κακιά στιγμή του Χουτεσιώτη στο 17΄ που έβγαλε γρήγορα από την πίεση που είχε πριν από το ματς η ομάδα του Καρβαλιάλ, με το γκολ του Ναβάρο, και την ανακάλυψη του δανού ρέφερι δυο λεπτά αργότερα με το πέναλτι φάντασμα που καταλόγισε και εκτέλεσε εύστοχα ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, ο Ροντινέι. Συν Αθηνά και χείρα κίνει δηλαδή…

Ο καταπονημένος Άρης, που είχε ούτως ή άλλως δύσκολο έργο με τις απουσίες, την κούραση και το ψυχολογικό άδειασμα, ουδέποτε κατάφερε μετά το 0-2 να μπει καν στη διεκδίκηση του ματς. Ήταν άδειος από ενέργεια και καύσιμο στο ρεζερβουάρ. Σαν να έπαιζε σε… safe mode. Δίχως να μπορεί να πατήσει το πόδι στο γκάζι και να προβληματίσει τον αντίπαλο. Με παίκτες που έχοντας παίξει 120 λεπτά με την ΑΕΚ (Οντουμπάτζο. Μορόν, Σουλεϊμάνοφ, Φαμπιάνο) προσπαθούσαν να προστατευτούν από κάποιο τραυματισμό.

Στην κακή βραδιά του Άρη έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι οι παίκτες που επελέγησαν από τον προπονητή για να δώσουν φρεσκάδα δεν τα κατάφεραν. Ο Πάρδο που αίφνης βρέθηκε στο βασικό σχήμα, ήταν για μια ακόμη φορά… απαρουσίαστος, δίχως την παραμικρή συνεισφορά σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο νεαρός Παναγίδης αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την ταχύτατη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού και ιδίως από τον Ροντινέι. Σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός ότι ο Μάντζιος έκανε γρήγορα τέσσερις παρεμβάσεις από τον πάγκο, ο Άρης δεν είχε τον τρόπο να ξαναμπεί στο ματς. Ενδεικτικό της έλλειψης ιδεών από μέρους των γηπεδούχων, ήταν το γεγονός ότι η ομάδα του Μάντζιου, σκόραρε στη μοναδική φάση που έκανε, και αυτή στο 90΄.

Ο Άρης είχε χθες μια ευκαιρία να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και στην παρουσία του στο πρωτάθλημα, μειώνοντας στους δυο την απόσταση από την 4η θέση. Δεν το κατάφερε. Έχει κάνει ήδη από την αυγή του νέου έτους μια μικρή υπέρβαση, βάσει του πως ξεκίνησε η σεζόν και των αδυναμιών που δεν έπαψε να έχει η φετινή ομάδα. Η προοπτική όμως που δίνει το σταυροδρόμι του κυπέλλου είναι τόσο μεγάλη που το γκρουπ, δεν πρέπει και έχω την αίσθηση ότι δεν θα το κάνει, να μείνει παραπάνω στη χθεσινή ήττα από τον Ολυμπιακό. Ο θεσμός του κυπέλλου ήταν ήδη εδώ και καιρό… κυκλωμένος από τους κιτρινόμαυρους. Από χθες, ένας  λόγος παραπάνω.

Αν οι νίκες και οι καλές εμφανίσεις των τελευταίων 2,5 εβδομάδων, έκρυψαν κάτω από το χαλάκι τα κενά του ρόστερ σε συγκεκριμένες θέσεις, το χθεσινό ματς τα έβγαλε εκ νέου στην επιφάνεια. Ο Άρης χρειάζεται 2-3 κινήσεις άμεσα. Μια βοήθεια να βγει πιο αγόγγυστα η σεζόν και ταυτόχρονα να αυξηθούν οι πιθανότητες που δεδομένα δημιουργεί το πρόγραμμα για διάκριση μέσω του κυπέλλου.