Ο Αρης θέλει νίκη στην Τρίπολη για να ρεφάρει την ισοπαλία με τη Λαμία
i

@intime

Ο Αρης θέλει νίκη στην Τρίπολη για να ρεφάρει την ισοπαλία με τη Λαμία

Αλέξης Σαββόπουλος 10:07 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:08 - 03.01.2024

Ποιες οι σκέψεις του Ακη Μάντζιου για την ενδεκάδα του πρώτου αγώνα για το 2024 με τον Αστέρα. Τα δυο σενάρια στα χαφ.

Με το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη, αρχίζει για τον Αρη ένας αγωνιστικός Γολγοθάς 18 ημερών, με έξι παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο που θα κρίνουν πολλά όσον αφορά την εξέλιξη των δυο εγχώριων στόχων. Η εντός έδρας ισοπαλία με τη Λαμία, πριν απο την διακοπή, ήταν ένα πισωγύρισμα για την ομάδα του Ακη Μάντζιου που την υποχρεώνει να ψάξει σήμερα στην Τρίπολη να ρεφάρει των απώλεια των δυο βαθμών. Να εδραιώσει παράλληλα την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην 5η θέση και να την διατηρήσει σε μια ελεγχόμενη απόσταση από την τετράδα.

Ο Ακης Μάντζιος μετράει δυο σημαντικές επιστροφές, αφού Παναγίδης και Φεράρι είναι ξανά διαθέσιμοι. Εχει όμως να διαχειριστεί την σημαντικη απουσία του τιμωρημένου Νταρίντα και το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Βερστράτε που του στερεί από μια ακόμη λύση στα χαφ. Η μεσαία γραμμή είναι και πάλι ο μεγάλος πονοκέφαλος του έλληνα τεχνικού. Ο μοναδικός σίγουρος στην τριάδα των μέσων είναι ο Ζουλ. Από εκεί και πέρα, ο Πάρντο έχει ένα προβάδισμα να ξεκινήσει βασικός και η άλλη θέση διεκδικείται απο τους Τζούρασεκ και Σαμόρα. Στο σενάριο να ξεκινήσει ο νεαρός Κοσταρικανός, το σχήμα γίνεται πιο επιθετικό και δείχνει την πρόθεση να δεικδικήσει από την αρχή το τρίποντο ο Μάντζιος. Χάνει όμως ανασταλτικά αφού Σαμόρα και Πάρντο υστερούν στο αμυντικό κομμάτι.

Στην επίθεση ο Μορόν στην κορυφή, ο Σουλεϊμάνοφ δεξιά και ο Παναγίδης έναντι του Μενέντες δεξιά έχουν το προβάδισμα. Τέλος όσον αφορά την άμυνα, η μοναδική θέση που παίζεται είναι αυτή του αριστερού μπακ και την διεκδικούν ο Φεράρι με τον Μοντόγια.