Άρης: Η Τρίπολη, το βαρύ πρόγραμμα και το υποχρεωτικό ροτέισον
i

@intime

Άρης: Η Τρίπολη, το βαρύ πρόγραμμα και το υποχρεωτικό ροτέισον

Αλέξης Σαββόπουλος 08:20 - 02.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:26 - 02.01.2024

Πως ο Μάντζιος ετοιμάζεται να διαχειριστεί τον αγωνιστικό Γολγοθά που περιμένει την ομάδα του αρχής γενομένης του αγώνα της Τετάρτης στην Τρίπολη.

Για τον Αρη με τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την Τετάρτη, δεν εκκινούν μόνο οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το νέο έτος αλλά και το βαρύ πρόγραμμα του Ιανουαρίου με έξι αγώνες μέσα σε διάστημα 18 ημερών. Διάστημα εξόχως σημαντικό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης αφού ειδικά στα δυο ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ, θα κριθεί νωρίς η πιθανότητα διάκρισης στο συγκεκριμένο θεσμό. Ο γεμάτος και απαιτητικός Γενάρης, υποχρεώνει απο τώρα τον Ακη Μάντζιο να σκέφτεται πως θα διαχειριστεί το ρόστερ του ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικη και φρέσκια η ομάδα του.

Ειδικά σε κάποιες θέσεις που δεν υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις. Τουλάχιστον μέχρι να έρθουν ενισχύσεις. Στη θέση του φορ, του αριστερού μπακ κατά πρώτο λόγο και σε αυτή του κεντρικού αμυντικού κατά δεύτερο, αφού η πρσθήκη του Ρόουζ θα λύσει τα χέρια του έλληνα τεχνικού. Παράλληλα ο Μάντζιος έχει να διαχειριστεί και το ζήτημα των τιμωριών. Ηδη στην Τρίπολη δεν έχει στη διάθεσή του τον Νταρίντα που είναι τιμωρημένος και πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη του. Αυτός δύσκολα θα είναι ο Ρουπ που ακόμη δεν μπορεί να βγάλει ένα απαιτητικό 90λεπτο. Ο Ζουλ με τον Τζούρασεκ έχουν σημαντικές πιθανότητες να ξεκινήσουν στα χαφ με τον Πάρντο να είναι ο επικρατέστερος να παίξει βασικός, αφού ο Αρης θα χρειαστεί και ενα δημιουργικό χαφ. Η επιστροφή του Παναγίδη προσφέρει την ευκαιρία στον Μάντζιο να έχει πλέον δυο επιλογές για τη θέση του αριστερού εξτρέμ. Αντίθετα είναι προσώρας δεμένα τα χέρια του στη θέση του φορ, αφού ο Μορόν παραμένει η μοναδική επιλογή.

Η επιστροφή του Φεράρι παρέχει τη δυνατότητα στο Μάντζιο επίσης να αποκτήσει και πάλι ισορροπία στο αριστερό άκρο της άμυνας στο οποίο αγωνιζόταν ο Μοντόγια αναγκαστικά. Με εξαίρεση 5-6 παίκτες που θα κληθούν ενδεχομένως να επωμιστούν το βάρος συνεχόμενων αγώνων (Κουέστα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Μορόν), σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις, το ροτέισον θα είναι βέβαιο.