Ο Άρνε Σλοτ ετοιμάζεται να γίνει ο πιο... ακριβός προπονητής στην Premier League

Αρνε Σλοτ

i

©Photo by NESimages/Geert van Erven/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Ο Άρνε Σλοτ ετοιμάζεται να γίνει ο πιο... ακριβός προπονητής στην Premier League

Κώστας Τόπας 12:13 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:13 - 28.04.2024

Η επιθυμία της Λίβερπουλ για να κάνει δικό της τον Άρνε Σλοτ, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας τη νέα σεζόν, ήταν τόσο μεγάλη που οι άνθρωποι των «Reds» έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η Λίβερπουλ και η Φέγενορντ κατέληξαν σε κατ′ αρχήν συμφωνία για ένα πακέτο αποζημίωσης για τον Άρνε Σλοτ ώστε να γίνει ο διάδοχος του Γιούργκεν Κλοπ. Αυτό το ποσό ανέρχεται στα εννέα εκατομμύρια ευρώ, συν δύο εκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετα. Μαζί με το επιτελείο που θα έχει στο «Άνφιλντ» το ποσό αυτό θα φτάσει τα 13 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ολλανδός προπονητής θα είναι ο πιο ακριβός προπονητής στην ιστορία της Premier League.

Ο Σλοτ, ο οποίος οδήγησε την ολλανδική ομάδα στον δεύτερο τίτλο της Eredivisie αυτόν τον αιώνα την περασμένη σεζόν, εμφανίστηκε στη λίστα υποψηφίων της Λίβερπουλ από την αρχή μιας μακράς, αυστηρής διαδικασίας και ήταν στην κορυφή όταν ολοκλήρωσαν τη δέουσα επιμέλεια για όλα τα βασικά κριτήρια.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ένας καβγάς που συνοψίζει την καταστροφική ύφεση της Λίβερπουλ (vids)
PREMIER LEAGUE

09:16 - 28.04.2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ένας καβγάς που συνοψίζει την καταστροφική ύφεση της Λίβερπουλ (vids)

Η ένταση μεταξύ Μοχάμεντ Σαλάχ και Γιούργκεν Κλοπ είναι το αποκορύφωμα των όσων βιώνει η Λίβερπουλ τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά την ανακοίνωση περί αποχώρησης από την τεχνική ηγεσία από τον Γερμανό τεχνικό.

Ο Τσάμπι Αλόνσο, ο εξαιρετικός υποψήφιος για κάθε κορυφαίο σύλλογο που αναζητά νέο προπονητή αυτό το καλοκαίρι, απέκλεισε τον εαυτό του παραμένοντας στη Λεβερκούζεν. Ο προπονητής της Σπόρτινγκ, Ρούμπεν Αμορίμ, είχε μπει στη λίστα με τη Λίβερπουλ και παρά τον «θόρυβο» γύρω από το όνομά του, ο σύλλογος πάντα υποστήριζε ότι δεν ήταν η κορυφαία ή προτιμώμενη επιλογή.

Ετσι, όπως φαίνεται απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες και το συμβόλαιο του Σλοτ, για την επισημοποίηση της συνεργασίας μεταξύ του Ολλανδού τεχνικού και της Λίβερπουλ. Ο Σλοτ βρίσκεται στη Φέγενορντ από το καλοκαίρι του 2021 μετά την άφιξή του από την Άλκμααρ. Κατά την πρώτη του σεζόν έφτασε στον τελικό του Europa Conference League και τερμάτισε τρίτος στην Eredivisie.

Την περασμένη σεζόν, η Φέγενορντ κέρδισε τον τίτλο της κορυφαίας κατηγορίας της Ολλανδίας πριν προσθέσει το Κύπελλο KNVB στη λίστα των διακρίσεών του αυτόν τον μήνα.

Το βέβαιο είναι ότι ο Σλοτ σίγουρα φέρνει ομοιότητες με τον Γιούργκεν Κλοπ, όσον αφορά το χάρισμα και το κίνητρο, καθώς και την άποψη για το πώς οι ομάδες του πρέπει να παίζουν το ποδόσφαιρό τους. Το μεγάλο άγνωστο είναι τι συμβαίνει στη Λίβερπουλ όταν μια τόσο μοναδική φιγούρα όπως ο Κλοπ βγαίνει από την εξίσωση. Αυτό που είναι ξεκάθαρο με τον Ολλανδό προπονητή, ωστόσο, είναι ότι σίγουρα δεν θα απέφευγε την πρόκληση εάν του παρουσιαζόταν.