Η Άρσεναλ έγινε η πρώτη ομάδα στην Premier League που δέχθηκε τρία γκολ στο 1' σε ένα ημερολογιακό έτος

Μάρτιν Έντεγκαρντ

i

©PrtScr

Η Άρσεναλ έγινε η πρώτη ομάδα στην Premier League που δέχθηκε τρία γκολ στο 1' σε ένα ημερολογιακό έτος

Κώστας Τσιακλής 14:25 - 27.08.2023

Ο Αντρέας Περέιρα έγινε ο τρίτος παίκτης που σκοράρει στο 1' κόντρα στην Άρσεναλ το 2023 και οι «κανονιέρηδες» είναι οι πρώτοι στην ιστορία της Premier League που παθαίνουν κάτι τέτοιο σε ένα ημερολογιακό έτος.

Ο Αντρέας Περέιρα σκόραρε για τη Φούλαμ κόντρα στην Άρσεναλ και οι «κανονιέρηδες» έγιναν οι πρώτοι στην ιστορία της Premier League που δέχονται τρία γκολ στο 1' σε τρία παιχνίδια ενός ημερολογιακού έτους. 

Η Άρσεναλ υποδέχθηκε στο «Έμιρεϊτς» τη Φούλαμ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Premier League. Πολλοί πιθανόν να υπολόγιζαν ότι οι κανονιέρηδες θα είχαν ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στην ομάδα του Μάρκο Σίλβα ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους και προηγήθηκαν μόλις στο 1' με τον Αντρέας Περέιρα

Η Άρσεναλ κατάφερε να φτάσει τελικά στην ανατροπή (με γκολ των Σάκα και Ενκέτια) όμως δεν μπόρεσε να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ και ισοφαρίστηκε σε 2-2 λίγο πριν το τέλος από τον Ζοάο Παλίνια. Πέραν των χαμένων βαθμών η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα κατέγραψε και ένα αρνητικό στατιστικό 30ετίας. 

Οι «κανονιέρηδες» δέχθηκαν γκολ στο 1' για τρίτη φορά μέσα στο 2023 και έγιναν οι πρώτοι στην ιστορία της Premier League που παθαίνουν κάτι τέτοιο σε ένα ημερολογιακό έτος. Μάλιστα αυτό συνέβη στα τρία από τα τελευταία εννέα εντός έδρας παιχνίδια του συλλόγου. Η πρώτη φορά που η Άρσεναλ δέχθηκε γκολ στο 1' ήταν στις 4 Μαρτίου από τον Φίλιπ Μπίλινγκ της Μπόρνμουθ. Μάλιστα τα «κεράσια» πέτυχαν και δεύτερο γκολ όμως τελικά έφυγαν ηττημένα από το Λονδίνο με σκορ 3-2.

Περίπου 1,5 μήνα αργότερα ο Κάρλος Αλκαράθ σκόραρε και αυτός στο 1' και έβαλε μπροστά στο σκορ τη Σαουθάμπτον. Οι «άγιοι» προηγήθηκαν με 0-2 και 1-3 όμως ούτε αυτοί κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα τους. Σε αντίθεση με τη Μπόρνμουθ, η Σαουθαμπτόν έφυγε με ένα βαθμό (3-3) όμως το αποτέλεσμα αυτό δεν άλλαξε τη μοίρα της και υποβιβάστηκε στην Championship.

Και επειδή το πάθημα δεν έγινε μάθημα, η Άρσεναλ τιμωρήθηκε ξανά. Αυτή τη φορά με βαθμό από το «Έμιρεϊτς» έφυγε η Φούλαμ και όπως προαναφέραμε το γκολ στο 1' ήρθε από τον Αντρέας Περέιρα. Αν η Άρσεναλ θέλει να διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα τότε θα πρέπει να βρει τον τρόπο να μπαίνει καλύτερα στα παιχνίδια...