Η Άρσεναλ επανήλθε με πρόταση 122 εκατομμυρίων ευρώ για τον Ράις!

Ντέκλαν Ράις

i

©PrtScr youtube

Η Άρσεναλ επανήλθε με πρόταση 122 εκατομμυρίων ευρώ για τον Ράις!

Κώστας Τσιακλής 08:53 - 28.06.2023

Η Άρσεναλ είναι αποφασισμένη να κάνει δικό της τον Ντέκλαν Ράις και προσφέρει 122 εκατομμύρια ευρώ στη Γουέστ Χαμ προκειμένου να τα καταφέρει.

Περιζήτητος είναι ο αρχηγός της Γουέστ Χαμ,  Ντέκλαν Ράις, καθώς τόσο η Άρσεναλ όσο και η Μάντσεστερ Σίτι τον έχουν βάλει στο στόχαστρό τους και προσπαθούν να πείσουν τα «σφυριά», να τον παραχωρήσουν. Οι «κανονιέρηδες» είναι αποφασισμένοι να τον αποκτήσουν και επέστρεψαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μια τρίτη μεγάλη πρόταση.

Η Άρσεναλ έχει δει ήδη δυο φορές τα «σφυριά» να απορρίπτουν πρόταση των 87 εκατομμύριων ευρώ, ενώ πριν από μερικές ημέρες η Μάντσεστερ Σίτι ανέβασε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη με πρόταση που ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, ούτε η πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι δεν έπεισε τους ιθύνοντες της Γουέστ Χαμ, οι οποίοι είπαν «όχι» και στους «πολίτες», μετά την Άρσεναλ. Μάλιστα, η προσφορά των «πολιτών» περιλάμβανε εγγυημένα 93 εκατομμύρια ευρώ ως εγγυημένο ποσό συν ακόμα 11,5 σε μπόνους.

Πλέον η Άρσεναλ προχώρησε σε μια τρίτη μεγάλη πρόταση, η οποία ξεπερνά το ποσό που προσέφερε η Μάντσεστερ Σίτι. Συγκεκριμένα οι «κανονιέρηδες» κατέθεσαν πρόταση συνολικής αξίας 122 εκατομμυρίων ευρώ, με τα 116 εκατομμύρια να είναι εγγυημένα και τα υπόλοιποα έξι να είναι με τη μορφή μπόνους. Αυτό το ποσό (αν το δεχθεί η Γουέστ Χαμ) θα κάνει τον Ράις την ακριβότερη μεταγραφή Άγγλου ποδοσφαιριστή.

Όπως αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η Γουέστ Χαμ αναμένει να δει αν θα υπάρξει μεγαλύτερη προσφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι. Όπως προσθέτει στη συνέχεια υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να συμφωνηθούν στην πρόταση της Άρσεναλ, όπως το πλάνο πληρωμής.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Άρσεναλ νιώθουν αισιόδοξοι με αυτή τους την πρόταση και ο προπονητής της ομάδας, Μικέλ Αρτέτα, είναι αυτός που πιέζει περισσότερο για τη μεταγραφή. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα υπάρχει αντίδραση από τη Μάντσεστερ Σίτι και ποια θα είναι τελικά η απάντηση της Γουέστ Χαμ.

Ο Ράις αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Τσέλσι και της Γουέστ Χαμ και με την πρώτη ομάδα των «σφυριών» έχει καταγράψει συνολικά 245 εμφανίσεις, με απολογισμό 15 γκολ και 13 ασίστ. Την περασμένη σεζόν ο Άγγλος αμυντικός χαφ είχε πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ σε 50 συμμετοχές.