Αρτέτα: «Γιατί παίρνουμε παίκτες από τη Σίτι; Απλά επειδή είναι πολύ καλοί»

Μικέλ Αρτέτα

i

Ο Μικέλ Αρτέτα / © Intime

Αρτέτα: «Γιατί παίρνουμε παίκτες από τη Σίτι; Απλά επειδή είναι πολύ καλοί»

Κώστας Τσιακλής 12:53 - 25.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:53 - 25.06.2023

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, κλήθηκε να σχολιάσει το λόγο για τον οποίο η ομάδα του παίρνει παίκτες από τη Μάντσεστερ Σίτι και απάντησε πως απλά επειδή είναι πολύ καλοί. Παράλληλα αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Παρί Σεν Ζερμέν για αυτόν και το στόχο της νέας σεζόν.

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και μεταξύ άλλων σχολίασε το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Παρί Σεν Ζερμέν για τον ίδιο. Επιπλέον αναφέρθηκε στον μεταγραφικό σχεδιασμό αλλά και γιατί παίρνουν παίκτες από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πρόσφατα δημοσιεύματα έκαναν λόγο πως η Παρί Σεν Ζερμέν ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον προπονητή της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα. Ο Ισπανός τεχνικός στη συνέντευξη που παραχώρησε απάντησε για τις σχετικές φήμες, λέγοντας τα εξής:

«Μπορώ μόνο να πω ότι είμαι χαρούμενος στην Άρσεναλ. Νιώθω ότι με αγαπούν και με εκτιμούν οι ιδιοκτήτες. Έχω πολλά πράγματα να κάνω για αυτόν τον σύλλογο. Είμαι πολύ χαρούμενος και πραγματικά, αλλά πιστέψτε με απίστευτα ευγνώμων που είμαι προπονητής της Άρσεναλ».

Ακολούθως ο Αρτέτα μίλησε για το μεταγραφικό σχεδιασμό της Άρσεναλ και είπε: «Κάναμε ήδη μια ανανέωση της ομάδας. Είμαστε τώρα μαζί με τους ιδιοκτήτες για να οικοδομήσουμε μια νικήτρια ομάδα που θα μπορούσε να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα. Χρειαζόμαστε σημαντικούς παίκτες και θα επιτεθούμε στην αγορά για να υπογράψουμε αυτούς που χρειαζόμαστε».

Στη συνέχεια ο Αρτέτα ρωτήθηκε για ποιο λόγο η Άρσεναλ παίρνει παίκτες από τη Μάντσεστερ Σίτι και απάντησε: «Γιατί παίρνουμε παίκτες από τη Μάντσεστερ Σίτι; Είναι εύκολο — επειδή είναι πολύ καλοί, τους ξέρω και δούλεψα μαζί τους για τέσσερα χρόνια. Ήθελα τον Γκάμπριελ Ζεσούς και τον Ζιντσένκο για το εκπληκτικό τους ταλέντο αλλά και για τις «ανθρώπινες» δεξιότητές τους».

Έντεγκααρντ: «Η "αυτοκτονία" της Άρσεναλ είναι κάτι που θα με πονάει για το υπόλοιπο της ζωής μου»
PREMIER LEAGUE

12:10 - 25.06.2023

Έντεγκααρντ: «Η "αυτοκτονία" της Άρσεναλ είναι κάτι που θα με πονάει για το υπόλοιπο της ζωής μου»

Ο αρχηγός της Άρσεναλ, Μάρτιν Έντεγκααρντ, αποκάλυψε πως η "αυτοκτονία" των «κανονιέρηδων» τη φετινή σεζόν θα είναι κάτι που θα τον ενοχλεί και θα τον πονάει για το υπόλοιπο της ζωής του.

Τέλος, η τελευταία ερώτηση αφορούσε για το αν πιστεύει ότι μπορούν να κατακτήσουν τη φετινή Premier League. «Αν όχι, δεν θα καθόμουν εδώ. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Γνωρίζουμε τη δυσκολία: είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και η επόμενη σεζόν θα είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα στην ιστορία της Premier.

Γιατί; Πέρυσι ήταν ήδη. Είμαι εδώ 22 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί τέτοιο ανταγωνιστικό επίπεδο. Τόση ποιότητα, τόση οργάνωση, τόσοι πόροι, τόσο καλοί προπονητές... και τώρα ήρθαν ο Ποκετίνο και ο Ιραόλα. Το επίπεδο είναι τέτοιο και για να κερδίσεις την Premier πρέπει να είσαι ο καλύτερος. Γι' αυτό πρέπει να ενισχυθείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.