Το ανεξήγητο με την Άρσεναλ: Εχει μόλις ένα γκολ μετά από 60 σουτ!

Άρσεναλ

i

©Photo by Shaun Botterill/Getty Images/Ideal Images

Το ανεξήγητο με την Άρσεναλ: Εχει μόλις ένα γκολ μετά από 60 σουτ!

Κώστας Τόπας 09:50 - 09.01.2024

Οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα μετρούν τρεις σερί ήττες και οι αριθμοί τους μπροστά στο τέρμα είναι ανεξήγητοι.

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα, η Άρσεναλ έχει τεράστιο πρόβλημα αποτελεσματικότητας. Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα βιώνει τη χειρότερη στιγμή της μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, με τρεις σερί ήττες και μόλις μία νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια. Το βασικό της πρόβλημα; Το γκολ.

Το πιο δραματικό είναι ότι η Άρσεναλ έχει κάνει 61 σουτ στα τρία τελευταία παιχνίδια και έχει πετύχει μόνο ένα γκολ, στην ήττα από τη Φούλαμ. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το ματς με τη Γουέστ Χαμ, στο οποίο οι «κανονιέρηδες» ηττήθηκαν στην έδρα τους με 2-0, δεν σκόραραν μετά από 30 σουτ, συμπεριλαμβανομένων οκτώ στο τέρμα και xG (αναμενόμενα γκολ) 2,87.

Η πραγματικότητα είναι ότι πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος αγωνίζεται ως εξτρέμ, με έξι γκολ και ακολουθεί ο Νκετία που έχει πέντε τέρματα. Οι παίκτες που πρέπει να σηκώσουν το επιθετικό βάρος της ομάδας είναι πολύ κάτω από το επίπεδό τους, όπως ο Γκάμπριελ Ζεσούς (τρία γκολ), ο Μαρτινέλι (δύο) ή ο Κάι Χάβερτς (τέσσερα).

Απίστευτο: Ο οδηγός πούλμαν της Λίβερπουλ τιμωρήθηκε με πρόστιμο επειδή παραβίασε κόκκινο φανάρι κι άργησε η αποστολή να φτάσει στο «Έμιρεϊτς» (vid)
PREMIER LEAGUE

08:59 - 09.01.2024

Απίστευτο: Ο οδηγός πούλμαν της Λίβερπουλ τιμωρήθηκε με πρόστιμο επειδή παραβίασε κόκκινο φανάρι κι άργησε η αποστολή να φτάσει στο «Έμιρεϊτς» (vid)

Η Λίβερπουλ κινδύνευε να καθυστερήσει να φτάσει στο «Έμιρεϊτς» για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας με την Άρσεναλ, με αποτέλεσμα το λεωφορείο της ομάδας του συλλόγου να παραβιάσει κόκκινο φανάρι και ο οδηγός να τιμωρηθεί με πρόστιμο.

Εφόσον οι επιθετικοί της δεν σκοράρουν πιο συχνά, η Άρσεναλ θα δυσκολεύεται να κερδίσει παιχνίδια, όπως έχει αποδειχθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Το στατιστικό μπορεί να κάνει την ομάδα του Λονδίνου να ξανασκεφτεί την τρέχουσα μεταγραφική αγορά, κάτι στο οποίο έχει ήδη ανοίξει την πόρτα ο Μικέλ Αρτέτα.