Είναι φαβορί η Άρσεναλ; Οι αποδόσεις για την κατάκτηση της Premier League
i

Αρσεναλ/©Photo by Mike Hewitt/Getty Images/Ideal Images

Είναι φαβορί η Άρσεναλ; Οι αποδόσεις για την κατάκτηση της Premier League

Κώστας Τόπας 10:08 - 01.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:20 - 01.01.2023

Η Άρσεναλ συνεχίζει τις εντυπωσιακές τις εμφανίσεις στην Premier League και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις βρίσκεται στην κορυφή της Premier League και δεν δείχνει καμία διάθεση να πέσει από εκεί.

Μετά από την απρόσμενη γκέλα της Μάντσεστερ Σίτι (1-1 με Έβερτον), η Άρσεναλ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επιβλήθηκε 4-2 εκτός έδρας της Μπράιτον και πανηγύρισε την 14η νίκη της στις πρώτες 16 αγωνιστικές της Premier League, για να συνεχίσει τον τρελό καλπασμό της προς τον τίτλο αφήνοντας επτά πόντους πίσω την Μάντσεστερ Σίτι.

Φέτος, οι «κανονιέρηδες» είναι μια ομάδα που ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει στον αγωνιστικό χώρο και που βγάζει μία αίσθηση πως ό,τι και αν συμβεί σε ένα ματς, θα παραμείνει πιστή στο πλάνο της. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα όταν ξεκινούσε η σεζόν. Ακόμα και ο Μπουκαγιό Σακά το παραδέχθηκε, μετά τη νέα νίκη της ομάδας του, επί της Μπράιτον.

«Ακούγεται εκπληκτικό να είσαι επτά πόντους μπροστά. Εάν μας το είχατε προσφέρει αυτό στην αρχή της σεζόν, θα σας είχαμε δαγκώσει το χέρι», ήταν τα λόγια του 21χρονου μεσοεπιθετικού της Άρσεναλ.

Από την πλευρά του πάντως, ο Μίκελ Αρτέτα δεν έπαψε να πιστεύει στο project που είχε στο μυαλό του, όπως και στη ενίσχυση του ρόστερ με πολλούς και εργατικούς παίκτες. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ είναι νεαροί σε ηλικία και έχουν όρεξη να φτάσουν πολύ ψηλά και να κατακτήσουν όσο το δυνατόν πιο μεγάλους και πιο σημαντικούς τίτλους με την ομάδα του Λονδίνου. 

Το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Ισπανός τεχνικός δεν αποτελείται από αστέρες, αλλά από κυρίως νεαρούς ποδοσφαιριστές που δένουν τόσο καλά και αρμονικά μεταξύ τους. Κάτι που φαίνεται φυσικά στον αγωνιστικό χώρο και τη βαθμολογία της Premier League.

Βέβαια, μπορεί αυτή τη στιγμή να απολαμβάνει τη μοναξιά στην κορυφή της κατάταξης με 43 βαθμούς και στο +7 από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο οι στοιχηματικές εταιρείες δεν θεωρούν ως φαβορί τους «κανονιέρηδες» για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Γι’ αυτό και η απόδοση για να παραμείνει στο τέλος της σεζόν στην πρώτη θέση προσφέρεται στο 2.25. Αυτοί που έχουν περισσότερες πιθανότητες - βάσει στοιχηματικών εταιρειών – να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο είναι οι Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, με απόδοση 1.75.