Happy new... Gunners: Συν εφτά και φουλ για τίτλο η Άρσεναλ (4-2)
i

Άρσεναλ/©printscreen twitter

Happy new... Gunners: Συν εφτά και φουλ για τίτλο η Άρσεναλ (4-2)

Sportal newsroom 21:26 - 31.12.2022 / Ανανεώθηκε: 21:30 - 31.12.2022

Η Άρσεναλ δέχτηκε το... δώρο της Έβερτον, νίκησε την Μπράιτον (4-2) και θα κάνει Πρωτοχρονιά στο +7 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Το 1-1 της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Έβερτον, έδωσε την ευκαιρία στην Άρσεναλ να ξεφύγει με επτά βαθμούς από τους «πολίτες». Η ομάδα του Αρτέτα δέχθηκε το… δώρο, επιβλήθηκε με 4-2 της Μπράιτον και έφτασε τους 43 βαθμούς. 

Οι «κανονιέρηδες» σημείωσαν τη 14η νίκη τους στη φετινή Premier League και δείχνουν ικανοί για την κατάκτηση του τίτλου. Στη δεύτερη θέση είναι η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα με 36 βαθμούς. 

Η Άρσεναλ έδειξε τις προθέσεις από το ξεκίνημα του αγώνα καθώς προηγήθηκε στο 2ο λεπτό με τον Σάκα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν το 0-2 τρία λεπτά αργότερα με τον Ζιντσένκο αλλά οι παίκτες της Μπράιτον έδιωξαν σε κόρνερ. 

Στο 16’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Τροσάρ αλλά ο Ραμσντέιλ ήταν σε ετοιμότητα. Οι «κανονιέρηδες» ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και απειλούσαν διαρκώς. 

Στο 39’ η ομάδα του Αρτέτα διπλασίασε τα τέρματά της με τον Όντενγκαρντ. Η Άρσεναλ έφτασε στο 0-3 με τον Ενκετιά στο 47ο λεπτό.

Στο 65’ η ομάδα του Ντε Τσέρμπι μείωσε με τον Μιτόμα με ωραία προσπάθεια. Οι «κανονιέρηδες» έκαναν το 1-4 με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Μαρτινέλι.

Στο 77’ ο Φέργκιουσον εκμεταλλεύθηκε λάθος των παικτών της Άρσεναλ και μείωσε και πάλι για τους γηπεδούχους. Στο 89’ ακυρώθηκε γκολ του Μιτόμα για οφσάιντ.