Πρόκριση μέσα στο Έμιρεϊτς για τη Λίβερπουλ, «καθάρισε» την Άρσεναλ!
i

Photo by Julian Finney/Getty Images

Πρόκριση μέσα στο Έμιρεϊτς για τη Λίβερπουλ, «καθάρισε» την Άρσεναλ!

Sportal newsroom 20:27 - 07.01.2024 / Ανανεώθηκε: 21:32 - 07.01.2024

Η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα από το Λονδίνο, επικρατώντας της Άρσεναλ με 2-0 και πήρε το εισιτήριο για τους «32» του FA Cup.

Έκλεισε το σπίτι της Άρσεναλ και εξασφάλισε την παρουσία της στη φάση των «32» του Κυπέλλου Αγγλίας η Λίβερπουλ! Με αυτογκόλ του Κίβιορ (80') και γκολάρα του Ντίας (95') η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πανηγύρισε τη νίκη επί των «κανονιέρηδων» με 2-0 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το μεγάλο ντέρμπι της φάσης των «64» ήταν μοιρασμένο, με την ομάδα του Αρτέτα να έχει δοκάρι στο 12΄ σε προσπάθεια του Έντεγκααρντ να σκοράρει, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι και κατέληξε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν, με τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 45΄ να σημαδεύει το οριζόντιο με φοβερό σουτ από την άκρη της μεγάλης περιοχής.

Άνετη πρόκριση για τη Μάντσεστερ Σίτι - Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς Γουέστ Χαμ και Νότιγχαμ Φόρεστ
REST OF THE WORLD

17:59 - 07.01.2024

Άνετη πρόκριση για τη Μάντσεστερ Σίτι - Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς Γουέστ Χαμ και Νότιγχαμ Φόρεστ

Η Μάντσεστερ Σίτι έστησε «πάρτι» κόντρα στη Χάντερσφιλντ και... πέταξε για τους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας, ενώ Γουέστ Χαμ και Νότιγχαμ Φόρεστ έμειναν στην ισοπαλία και οδήγησαν τα ζευγάρια σε ρεβάνς.

Ο Γιάκουμπ Κίβιορ έμελλε να εξελιχθεί σε «μοιραίο» για την ομάδα του, καθώς έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα σε ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο του ματς, στο 80ο λεπτό, δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Μετέπειτα οι Λονδρέζοι βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λουίς Ντίας «κλείδωσε» την πρόκριση της πρωτοπόρου της Premier League, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.