«Έκλεισε» και τον Τίμπερ η Άρσεναλ

Γιούριεν Τίμπερ - Λιονέλ Μέσι

i

©Intime

«Έκλεισε» και τον Τίμπερ η Άρσεναλ

Δημήτρης Χούπης 15:26 - 05.07.2023

Η Άρσεναλ έφτασε σε συμφωνία και με τον Άγιαξ για τον Γιούριεν Τίμπερ, με το ποσό της μεταγραφής να κυμαίνεται 40 εκατομμύρια ευρώ συν πέντε εκατομμύρια λίρες.

Μετά τον Ντέκλαν Ράις η Άρσεναλ «έκλεισε ακόμα μία μεταγραφή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Ντέιβιντ Όρνστεϊν, οι «κανονιέρηδες» έδωσαν τα χέρια με τον Άγιαξ για την απόκτηση του Γιούριεν Τίμπερ. Εδώ και λίγο καιρό η ομάδα του βόρειου Λονδίνου είχε συμφωνήσει με τον Ολλανδό στόπερ και τώρα ο «Αίαντας» έδωσε το «πράσινο φως» για τη μετακίνηση του 22χρονου. 

Το ποσό που που θα βγάλει από τα ταμεία της η Άρσεναλ είναι στα σαράντα εκατομμύρια ευρώ συν πέντε εκατομμύρια ευρώ μπόνους. Το μόνο που μένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του είναι να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και η ανακοίνωσή του. 

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (5/7) μάλιστα η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ήρθε σε συμφωνία και με τη Γουέστ Χαμ για τον Ντέκλαν Ράις. Οι δύο πλευρές είχαν δώσει τα χέρια για τους προσωπικούς όρους και τώρα η Γουέστ Χαμ ήταν εκείνη που έδωσε θετική απάντηση για τη μετακίνηση του παίκτη. Μάλιστα έβγαλαν από τα ταμεία τους 105 εκατομμύρια ευρώ συν δέκα περίπου εκατομμύρια ευρώ μπόνους. Το ποσό αυτό μάλιστα έκανε τον Ράις τον πιο ακριβό Άγγλο παίκτη. 

Την ίδια ώρα ο ερχομός του Άγγλου μέσου, έφερε και την αποχώρηση του Γκρανίτ Τσάκα. Ο Ελβετός ήταν γνωστό ότι είχε συμφωνήσει με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, αλλά η Άρσεναλ περίμενε την οριστική συμφωνία με την Γουέστ Χαμ για τον Ράις.