Στο τέλος το χάνει η Άρσεναλ: Η Μπράιτον τελείωσε τα όνειρα της ομάδας του Αρτέτα για τίτλο

Άρσεναλ

i

© getty image

Στο τέλος το χάνει η Άρσεναλ: Η Μπράιτον τελείωσε τα όνειρα της ομάδας του Αρτέτα για τίτλο

Sportal newsroom 20:30 - 14.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:41 - 14.05.2023

Η απίθανη Μπράιτον πέρασε από την έδρα της Άρσεναλ (3-0) και τελείωσε τις όποιες ελπίδες της ομάδας του Αρτέτα για τίτλο στην Premier League.

Η Μπράιτον «ψαλίδισε» τις ελπίδες της Αρσέναλ για τίτλο στην Premier League. Η ομάδα του Ντε Τσέρμπι επιβλήθηκε με 3-0 στο Emirates αφήνοντας τους Λονδρέζους στους 81 βαθμούς.

Οι «κανονιέρηδες» είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρώτη Μάντσεστερ Σίτι, που έχει και ματς λιγότερο. Την ίδια στιγμή, η Μπράιτον έφτασε τους 58 βαθμούς, έναν περισσότερο από την έβδομη Τότεναμ έχοντας και δύο ματς λιγότερα από την ομάδα του Λονδίνου.

Οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είχε δοκάρι και έδειχνε να έχει τον έλεγχο του ματς, χωρίς όμως να καταφέρνει να μετατρέψει σε γκολ τις τελικές που είχε.

Το άγχος λύγισε την ομάδα του Λονδίνου με την Μπράιτον να εκμεταλλεύεται τα λάθη των παικτών της Άρσεναλ. Στο 51' ο Ενσίσο άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του ματς.

Με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να πιέζει για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρους. Ο Ούνταβ στο 86' διπλασίασε τα τέρματα της Μπράιτον με τον Εστουπινιάν στο 96ο λεπτό να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.