Η Άρσεναλ νίκησε τη Σίτι στη διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς
i

© Getty Images

Η Άρσεναλ νίκησε τη Σίτι στη διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Κώστας Τσιακλής 20:20 - 06.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:47 - 06.08.2023

Η Άρσεναλ επικράτησε με 4-1 της Μάντσεστερ Σίτι στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια) και κατέκτησε το Community Shield.

Η Άρσεναλ επικράτησε με 4-1 της Μάντσεστερ Σίτι στη διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην Αγγλία. Οι «κανονιέρηδες» επέστρεψαν από την κόλαση αφού έχαναν μέχρι και το 10ο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας του αγώνα (1-1 τελικό αποτέλεσμα).

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν χαμηλός και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλές φάσεις στο παιχνίδι. Η καλύτερη στιγμή ήταν για την Άρσεναλ στο 25’ όταν ο τερματοφύλακας της Σίτι, Ορτέγα, σταμάτησε την προσπάθεια του Κάι Χάβερτς μέσα από την περιοχή. Ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι πήρε το ριμπάουντ όμως ούτε αυτός μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Χάβερτς και Ορτέγα ήταν ξανά πρωταγωνιστές στο 40’, με τον τερματοφύλακα της Σίτι να βγαίνει και πάλι νικητής. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα και έτσι για αρκετά μεγάλο διάστημα δεν υπήρχαν φάσεις. Οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές και μια από αυτές ήταν και ο Κόουλ Πάλμερ που πέρασε στο παιχνίδι για τη Μάντσεστερ Σίτι στη θέση του Έρλινγκ Χάαλαντ (64').

Ο 21χρονος άσος έμελλε να είναι και αυτός που θα έβαζε μπροστά στο σκορ τη Σίτι αφού στο 77' σκόραρε με ένα φανταστικό πλασέ. Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ του Πάλμερ με την πρώτη ομάδα των «πολιτών». Η Σίτι είχε ακόμα δύο ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ. Στο 83' ο Φιλ Φόντεν βγήκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άαρον Ράμσντεϊλ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Άγγλος γκολκίπερ σταμάτησε και την κεφαλιά του Ρόδρι.

Τελικά η Σίτι πλήρωσε την αστοχία της αφού στο 90+11' ισοφαρίστηκε από τους «κανονιέρηδες». Ο Λεάντρο Τροσάρντ μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μανουέλ Ακάνζι και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ορτέγα. Κάπως έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου η Άρσεναλ βγήκε νικήτρια με σκορ 4-1. Μοιραίοι για τη Σίτι ήταν οι Κέβιν Ντε Μπρόινε (άουτ) και Ρόδρι (απόκρουση Ράμσντεϊλ). Για τους Λονδρέζους ευστόχησαν κατά σειρά οι Έντεγκαρντ, Τροσάρντ, Σάκα και Βιέιρα.

Αυτός ήταν ο 17ος τίτλος Community Shield για την Άρσεναλ και ο πρώτος μετά το 2021. Από την άλλη η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά στο θεσμό και παρέμεινε στους έξι τίτλους. Στην κορυφή της λίστας είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 21 κατακτήσεις.