Η Άρσεναλ «πάτησε» τη Νιούκαστλ και παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τη Λίβερπουλ

Η Άρσεναλ «πάτησε» τη Νιούκαστλ και παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τη Λίβερπουλ

Δημήτρης Χούπης 23:54 - 24.02.2024

Η Άρσεναλ πήρε ακόμα μία ευρεία νίκη, αυτή τη φορά με 4-1 επί της Νιούκαστλ και παραμένει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η Άρσεναλ συνεχίζει το νικηφόρο σερί της, επικρατώντας αυτή τη φορά της Νιούκαστλ με 4-1 και παραμένει στην τρίτη θέση, δύο βαθμούς πίσω από την πρώτη Λίβερπουλ και έναν από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι που προηγουμένως νίκησε με 1-0 την Μπόρνμουθ εκτός έδρας.

Η Άρσεναλ στο πρώτο μέρος ήταν κυριαρχική, χάνοντας πολλές ευκαιρίες, σκοράροντας δύο γκολ και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Μέχρι το 18ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν χάσει δύο με τρεις καλές φάσεις και σε εκείνο το σημείο έκαναν το 1-0.

Μετά από κόρνερ, η άμυνα της Νιούκαστλ δεν μπόρεσε να διώξει και τελικά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού είχε χτυπήσει στον Σβεν Μπότμαν που άθελά του την έβαλε στα δίχτυα. Ωστόσο δεν έμεινε εκεί η ομάδα του βόρειου Λονδίνου που έξι λεπτά μετά σκόραρε και δεύτερο τέρμα με τον Κάι Χάβερτς, ο οποίος μετά από πάσα του Μαρτινέλι έκανε σε κενή εστία το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Άρσεναλ να κρατάει με ευκολία το προβάδισμα. Από την άλλη η ομάδα του Έντι Χάου προσπάθησε να ανέβει στον αγωνιστικό χώρο, έχασε μία δύο καλές στιγμές αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα. Στο 65ο λεπτό οι «κανονιέρηδες» βρήκαν και τρίτο γκολ, με τον Σάκα να κάνει ένα πλασέ και να «καθαρίζει» την υπόθεση νίκη. Τέσσερα λεπτά μετά ο Κίβιορ έκανε το 4-0 και ο Γουίλοκ στο 85' διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ