Με υπογραφή Φόντεν η Σίτι απέδρασε από την έδρα της Μπόρνμουθ και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή

Με υπογραφή Φόντεν η Σίτι απέδρασε από την έδρα της Μπόρνμουθ και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:28 - 24.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:32 - 24.02.2024

Χάρη στο τέρμα του Φιλ Φόντεν (24'), η Μάντσεστερ Σίτι απέδρασε από την έδρα της Μπόρνμουθ (0-1) και μείωσε την διαφορά στο πόντο από την κορυφή.

Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε ακόμα μία σπουδαία νίκη. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα απέδρασε με το «διπλό» από την έδρα της Μπόρνμουθ, χάρη στο τέρμα του Φιλ Φόντεν από το πρώτο μέρος, για την 26η αγωνιστική της Premier League.

Με αυτή τη νίκη οι πολίτες μείωσαν τη διαφορά τους από την κορυφή στον ένα πόντο, ενώ τα «κεράσια» παρέμειναν στη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 28 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά και μόλις στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα. Μετά από καλή συνεργασία των παικτών της Σίτι, ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρέθηκε στην άκρη της περιοχής, ο οποίος έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νέτο.

Ωστόσο η επόμενη ήταν και η φαρμακερή για τους γηπεδούχους. Στο 24ο λεπτό ο Χάαλαντ έκανε το σουτ μέσα από τη περιοχή, ο Φιλ Φόντεν πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό τελείωμα έκανε το 0-1 για τους πολίτες. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, με το σκορ να είναι στο 0-1.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση. Στο 68ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντόμινικ Σολάνκε πήρε τη κεφαλιά, όμως ο Έντερσον Μοράες μπλόκαρε.

Στο 90+1' η Μπόρνμουθ είδε τον Ενές Ουνάλ να σπαταλά μεγάλη ευκαιρία όταν σηκώθηκε στη περιοχή, πήρε τη κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Έτσι παρέμεινε το 0-1 του πρώτου μέρους για τη Μάντσεστερ Σίτι, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 26ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (27ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ