Η Μάντσεστερ Σίτι ζητάει 100 εκατομμύρια λίρες για τον Ντε Μπρόινε

Κέβιν Ντε Μπρόινε

i

@Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Η Μάντσεστερ Σίτι ζητάει 100 εκατομμύρια λίρες για τον Ντε Μπρόινε

Πάνος Κορομηλάς 18:21 - 24.02.2024

Υψηλό θα είναι το τίμημα για όποια ομάδα κινηθεί για τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, με τη Μάντσεστερ Σίτι να απαιτεί πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες.

Το συμβόλαιο του Κέβιν Ντε Μπρόινε με τη Μάντσεστερ Σίτι ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025 και ήδη κάνουν τον γύρο του διαδικτύου οι φήμες για έντονο ενδιαφέρον από ομάδες της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Βέλγος χαφ, είναι ίσως ο πιο κομβικός παίκτης της ομάδας του Γκουαρντιόλα τα τελευταία χρόνια, κάτι που επιβεβαιώνεται και τη φετινή σεζόν, καθώς μετά την επιστροφή του από τον σοβαρό τραυματισμό, οι «πολίτες» έχουν δείξει ένα άλλο πρόσωπο. Άφησαν πίσω την αστάθεια που είχαν στο ξεκίνημα της σεζόν, μετρούν πέντε νίκες και μια ισοπαλία με στους τελευταίους έξι αγώνες πρωταθλήματος και συνεχίζουν την «καταδίωξη» της Λίβερπουλ.

Τις τελευταίες ημέρες, το όνομα του έχει εμπλακεί σε πολλά μεταγραφικά σενάρια, κυρίως για ομάδες της Σαουδικής Αραβίας. Η Μάντσεστερ Σίτι όμως δε μοιάζει διατεθειμένη να τον αφήσει να φύγει τόσο εύκολα. Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, θα μπει σε συζητήσεις για την παραχώρηση του, μόνο αν προκύψει κάποια πρόταση που θα ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια λίρες.

Η αλήθεια είναι πως οι σύλλογοι της Αραβίας έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν μια τέτοια πρόταση, όμως το μόνο βέβαιο είναι πως θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, εάν θέλουν να έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες για την απόκτησή του.

Θυμίζουμε πως ο Ντε Μπρόινε βρίσκεται στη Μάντσεστερ Σίτι από το 2015. Τότε, η αγγλική ομάδα είχε δώσει 75 εκατομμύρια ευρώ στη Βόλφσμπουργκ για να τον αποκτήσει, σε μια από τις πιο σημαντικές κινήσεις του City Football Group. Έκτοτε, έχει μετρήσει 366 εμφανίσεις με 98 γκολ και161 ασίστ, οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση πέντε πρωταθλημάτων, πέντε κυπέλλων Αγγλίας και ενός Champions League.

Αγανάκτηση στο Λονδίνο: Η Τσέλσι ξεπερνά την Σίτι στα πιο ακριβά εισιτήρια της Premier League
PREMIER LEAGUE

12:31 - 24.02.2024

Αγανάκτηση στο Λονδίνο: Η Τσέλσι ξεπερνά την Σίτι στα πιο ακριβά εισιτήρια της Premier League

Υπάρχουν παράπονα μεταξύ των φιλάθλων για τις υψηλές τιμές του αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 3 Απριλίου στο «Στάμφορντ Μπριτζ»: Σχεδόν 6.000 ευρώ!, σύμφωνα με την «Telegraph».

Πάντως, ο Πεπ Γκουαρντίολα μοιάζει δύσκολο να τον «αποχωριστεί» τόσο εύκολα, αφού πρόσφατα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον παίκτη του:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Κέβιν επέστρεψε. Έπαιξε πολύ καλά στα λεπτά που αγωνίστηκε. Οι προπονήσεις θα τον βοηθήσουν πολύ να επανέλθει. Υπάρχουν λίγοι παίκτες στον κόσμο που σε βοηθούν άμεσα να κερδίσεις ένα ματς και ο Ντε Μπρόινε είναι ένας από αυτούς. Έχει την ικανότητα να βλέπει το γήπεδο και να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του με δύσκολες πάσες. Είναι μοναδικός».