Ο Αρτέτα «έσπασε» την κατάρα της Δευτέρας - Ισοφάρισε το απίστευτο ρεκόρ του Μέρσον ο Σάκα

Μικέλ Αρτέτα

i

©Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Ο Αρτέτα «έσπασε» την κατάρα της Δευτέρας - Ισοφάρισε το απίστευτο ρεκόρ του Μέρσον ο Σάκα

Κώστας Τσιακλής 18:30 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:36 - 22.08.2023

Η νίκη της Άρσεναλ επί της Κρίσταλ Πάλας έβαλε τέλος σε μια κατάρα που κυνηγούσε τον Αρτέτα σε εκτός έδρας παιχνίδια που διεξάγονταν ημέρα Δευτέρα. Παράλληλα ο Μπουκάγιο Σάκα ισοφάρισε ένα απίστευτο ρεκόρ του Πολ Μέρσον.

Η Άρσεναλ επικράτησε με 1-0 της Κρίσταλ Πάλας και πέρασε νικηφόρα από το «Σέλχαρστ Παρκ». Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη των «κανονιέρηδων» σε βράδυ Δευτέρας υπό τις οδηγίες του Μικέλ Αρτέτα αφού στο πρόσφατο παρελθόν μετρούσαν τέσσερις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Παράλληλα ο Μπουκάγιο Σάκα ισοφάρισε ένα απίστευτο ρεκόρ του Πολ Μέρσον.

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάρτιν Έντεγκαρντ ήταν αρκετή για να χαρίσει στην Άρσεναλ τη δεύτερη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτό το γκολ ήταν επίσης αρκετό για να σπάσει και την κατάρα του Μικέλ Αρτέτα σε ημέρα Δευτέρα. Ο Ισπανός τεχνικός είχε την ευθύνη των «κανονιέρηδων» σε τέσσερις εκτός έδρας αναμετρήσεις και είχε απολογισμό ισάριθμες ήττες.

Η πρώτη ήττα ήταν από τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» στις 28 Σεπτεμβρίου του 2020. Τότε οι «κόκκινοι» επικράτησαν με 3-1 χάρη σε τέρματα των Σάντιο Μανέ, Άντι Ρόμπερτσον και Ντιόγκο Ζότα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Άρσεναλ είχε προηγηθεί με γκολ του Αλεξάντερ Λακαζέτ.

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2021 η Άρσεναλ ταξίδεψε ξανά στο Μέρσεϊσαϊντ, αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσει την Έβερτον. Οι «κανονιέρηδες» ηττήθηκαν με 2-1 και πάλι με ανατροπή. Η Άρσεναλ προηγήθηκε με τον Έντεγκαρντ όμως οι «toffees» γύρισαν τούμπα το ματς με γκολ των Ριτσάρλισον και Ντεμαράι Γκρέι στο 90+2’.

Στις 4 Απριλίου του 2022 ο Μικέλ Αρτέτα βρέθηκε ξανά στο «Σέλχαρστ Παρκ» όμως τότε είχε γνωρίσει τη βαριά ήττα με 3-0. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν οι Ματέτα, Αγιού και Ζαχά. Η τέταρτη και τελευταία εκτός έδρας ήττα του Ισπανού σε ημέρα Δευτέρα ήταν ένα μήνα αργότερα από τη Νιούκαστλ με   2-0. Αυτές οι ήττες στοίχησαν στο τέλος αφού η Άρσεναλ έμεινε εκτός τετράδας.

Ο Σάκα ισοφάρισε το απίστευτο ρεκόρ του Πολ Μέρσον

Η Τσέλσι φέρνει τερματοφύλακα από τις ΗΠΑ για αντικαταστάτη του Κέπα
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

17:05 - 22.08.2023

Η Τσέλσι φέρνει τερματοφύλακα από τις ΗΠΑ για αντικαταστάτη του Κέπα

Η Τσέλσι μετά τον δανεισμό του Κέπα στη Ρεάλ έψαχνε τερματοφύλακα για να υπάρξει ανταγωνισμός με τον Ρόμπερτ Σάντσεθ και όπως όλα δείχνουν τον βρήκε στο πρόσωπο του Σέρβου Τζόρτζε Πέτροβιτς από τη Νιού Ίνκγλαντ Ρεβολούσιον του MlS

Ο Μπουκάγιο Σάκα ήταν βασικός στη νίκη της Άρσεναλ επί της Κρίσταλ Πάλας και αγωνίστηκε για 82ο σερί παιχνίδι στην Premier League. Κάπως έτσι ο νεαρός Άγγλος ισοφάρισε το απίστευτο ρεκόρ που κατέχει ο Πολ Μέρσον, ο οποίος επίσης είχε παίξει σε 82 συνεχόμενα παιχνίδια της Άρσεναλ στην Premier League από τον Φεβρουάριο του 1995 μέχρι το Φεβρουάριο του 1997.