Ο λόγος που ο Σάκα ήταν οφσάιντ εναντίον της Σίτι και ο Ράσφορντ δεν ήταν (vid)
i

Η διαφορά Σάκα και Ράσφορντ/PrtScr

Ο λόγος που ο Σάκα ήταν οφσάιντ εναντίον της Σίτι και ο Ράσφορντ δεν ήταν (vid)

Κώστας Τόπας 14:48 - 28.01.2023 / Ανανεώθηκε: 14:52 - 28.01.2023

Μία φάση παρόμοια με εκείνης του Ράσφορντ στο ντέρμπι με την Σίτι, εκτυλίχθηκε στον αγώνα της Άρσεναλ με τους Πολίτες, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Πριν από μερικές ημέρες είχε ξεσπάσει σκάνδαλο στην Αγγλία με το γκολ που πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Σίτι. Ένα γκολ το οποίο σήκωσε μεγάλη κουβέντα, ως προς το αν ο εκτεθειμένος Ράσφορντ που έκανε κίνηση προς την μπάλα επηρεάζει ή όχι. Επειτα από ωραία κάθετη πάσα του Κασεμίρο που «έκοψε» στα... δύο την άμυνα της Σίτι, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός την έστειλε στο βάθος της εστίας του Έντερσον για το 1-1!

Η στιγμή που ο Ράσφορντ αφήνει την μπάλα/PrtScr

Πρόσφατα στην αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Σίτι, εκτυλίχθηκε παρόμοιο σκηνικό. Οπαδοί μπερδεύτηκαν όταν είδαν τον Μπουκάγιο Σάκα να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ, παρά το γεγονός ότι ο Άγγλος διεθνής επιθετικός δεν φαινόταν να παρεμβαίνει στο παιχνίδι. Όπως ο Ράσφορντ, έτσι και ο Σάκα δεν άγγιξε εσκεμμένα την μπάλα γιατί ήξερε ότι ήταν σε θέση οφσάιντ. Ωστόσο, ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του προς μεγάλη απογοήτευση του νεαρού μεσοεπιθετικού των «κανονιέρηδων».

Ο ρεπόρτερ του ESPN, Ντάλε Τζόνσον εξήγησε γιατί η περίπτωση του Σακά είναι διαφορετική με εκείνη του Ράσφορντ.

«Μερικοί οπαδοί της Άρσεναλ παραπονέθηκαν για την απόφαση να επισημάνουν τον Μπουκάγιο Σάκα σε οφσάιντ εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι, επειδή ένιωσαν ότι δεν αναμείχτηκε στη φάση. Ο Σάκα δεν άγγιξε την μπάλα, οπότε δεν παρενέβη στο παιχνίδι. Ωστόσο εμπόδισε τον αντίπαλό του Άκε. Είναι διαφορετική κατάσταση με του Ράσφορντ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Tags: