Ιστορική ισοπέδωση στο ντέρμπι του Λονδίνου: Η Άρσεναλ έριξε πεντάρα στην Τσέλσι και φώναξε παρών για τον τίτλο!
i

Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images

Ιστορική ισοπέδωση στο ντέρμπι του Λονδίνου: Η Άρσεναλ έριξε πεντάρα στην Τσέλσι και φώναξε παρών για τον τίτλο!

Sportal newsroom 23:55 - 23.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:05 - 24.04.2024

Ασύλληπτο πάρτι της Άρσεναλ στο «Έμιρειτς», όπου διέλυσε με 5-0 την Τσέλσι στο λονδρέζικο ντέρμπι και έστειλε το μήνυμα πως δεν μπορεί να την ξεγράψει κανείς όσον αφορά τη «μάχη» για τον τίτλο στην Premier League.

Ποιος είδε την Άρσεναλ και δεν τη φοβήθηκε! Σίγουρα όχι η Τσέλσι, η οποία έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στο «Έμιρειτς» το βράδυ της Τρίτης (23/04) και θα αργήσει να συνέλθει. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πραγματοποίησε ένα ονειρικό δεύτερο ημίχρονο, πανηγύρισε τη νίκη με 5-0 επί των «μπλε» και φώναξε παρών για τον τίτλο της Premier League.

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι, που βρίσκεται στο -4 (έχοντας δύο ματς λιγότερα) από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, να είναι το φαβορί, αλλά ο Αρτέτα και οι παίκτες του απέδειξαν απόψε ότι δεν μπορεί κανείς να τους ξεγράψει.

Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και είχαν ένα ιδανικό ξεκίνημα, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Μετά από ασίστ του Ράις ο Τροσάρ νίκησε τον Πέτροβιτς και έκανε το 1-0, βάζοντας... φωτιά στο «Έμιρειτς».

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν βρει και δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος, καθώς στο 22' έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ράις, του οποίου το σουτ πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι, ενώ έπειτα από πέντε λεπτά είχαν διπλή ευκαιρία, όταν αρχικά ο Πέτροβιτς σταμάτησε τον Χάβερτς και στη συνέχεια ο Σέρβος γκολκίπερ είπε όχι και στον Τροσάρ.

Οι «μπλε» παρότι είχαν περιοριστεί περισσότερο σε παθητικό ρόλο, είχαν κι αυτοί τις στιγμές τους. Στο 29' απείλησε ο Κουκουρέγια, ενώ μόλις ένα λεπτό μετά ο Φερνάντες έκανε ένα καλό σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στην επανάληψη η ομάδα του Ποτσετίνο έζησε έναν εφιάλτη κόντρα στην αφηνιασμένη Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» ανέβασαν στροφές και με το παραπάνω και διέλυσαν τη συμπολίτισσα τους. Η αρχή έγινε στο 52', όταν η μπάλα στρώθηκε στον Μπεν Γουάιτ κι εκείνος έγραψε το 2-0.

Έπειτα από πέντε λεπτά, ο Έντεγκαντ με μία υπέροχη κάθετη βρήκε τον Χάβερτς κι εκείνος μετά από ωραία ενέργεια «εκτέλεσε» τον Πέτροβιτς για το 3-0. Το πάρτι όμως δεν τελείωσε εκεί. Είχε και συνέχεια. Ο Χάβερτς χτύπησε ξανά στο 65' για το 4-0, ενώ στο 70' ο Μπεν Γουάιτ έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.