Η Κάρντιφ απαιτεί από τη Ναντ 120 εκατ. ευρώ για τα γκολ που θα έβαζε ο Σάλα αν δεν πέθαινε

Εμιλιάνο Σάλα

Η Κάρντιφ απαιτεί από τη Ναντ 120 εκατ. ευρώ για τα γκολ που θα έβαζε ο Σάλα αν δεν πέθαινε

Κώστας Τόπας 11:41 - 23.04.2024

Η Κάρντιφ κατέθεσε μήνυση ενώπιον του Εμπορικού Δικαστηρίου της Ναντς ζητώντας αποζημίωση σχετικά με τον υποβιβασμό της στην Premier League, η οποία όπως τονίζουν οι άνθρωποι της ουαλικής ομάδας δεν θα γινόταν αν δεν πέθαινε ο Εμιλιάνο Σάλα.

Η Κάρντιφ διεκδικεί περισσότερα από 120 εκατομμύρια ευρώ από τη Ναντ ως αποζημίωση για τον θάνατο του Εμίλιάνο Σάλα σε αεροπορικό δυστύχημα το 2019. Η «L'Equpe» αναφέρει ότι η ομάδα της Ουαλίας, που αγωνίζεται στην Championship μετά τον υποβιβασμό της από την Premier League το 2019, έχει καταθέσει αγωγή στο Εμπορικό Δικαστήριο της Ναντ, ζητώντας αποζημίωση σχετικά με τον υποβιβασμό της, που προϋποθέτουν τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα.

Η ομάδα της Ουαλίας βασίζει το αίτημά της για αποζημίωση στην ανάλυση της Analytics FC, μιας εταιρείας αφιερωμένης στην τεχνητή νοημοσύνη που έχει υπολογίσει ότι με τα γκολ του Αργεντινού επιθετικού θα είχαν 54,2% πιθανότητες να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Η Analytics FC υπολόγισε με AI τα αναμενόμενα γκολ και τους βαθμούς που θα κέρδιζε εάν ο Σάλα είχε παίξει για αυτήν κατά το δεύτερο μισό της σεζόν.

Ποιες ομάδες και ποιους προπονητές απέκλεισε πέρυσι ο Μεντιλίμπαρ και κατέκτησε το Europa League (vids)
EUROPA LEAGUE

11:20 - 23.04.2024

Ποιες ομάδες και ποιους προπονητές απέκλεισε πέρυσι ο Μεντιλίμπαρ και κατέκτησε το Europa League (vids)

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει να επαναλάβει με τον Ολυμπιακό ότι ακριβώς έκανε και πέρυσι με τη Σεβίλλη. Να κατακτήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Ο άθλος του 63χρονου Βάσκου προπονητή με τους Ανδαλουσιανούς στο Europa League.

Ο νομικός και οικονομικός εμπειρογνώμονα, Μαουρίς Νουσενμπάουμ υπολόγισε ότι η οικονομική ζημία της Κάρντιφ λόγω του υποβιβασμού και της φήμης της είναι περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ. Από την πλευρά της, η Ναντ έχει καταθέσει αγωγή, η οποία σύμφωνα με την «L'Equipe» βασίζεται σε «ηθική βλάβη» και απαιτεί να επιβληθεί πρόστιμο στην Κάρντιφ.

Το χρονολόγιο του αεροπορικού δυστυχήματος και του θανάτου του Εμιλιάνο Σάλα

Η Κάρντιφ είχε έρθει σε συμφωνία για περισσότερα από 6,8 εκατομμύρια ευρώ με τη Ναντ για την απόκτηση του Εμιλιάνο Σάλα από τον γαλλικό σύλλογο, αλλά το αεροπλάνο που μετέφερε τον Σάλα στην Ουαλία για να υπογράψει με τον ουαλικό σύλλογο συνετρίβη στη Μάγχη.

Στις 21 Ιανουαρίου, τα ραντάρ έχασαν τα ίχνη του αεροπλάνου με το οποίο ο Εμιλιάνο Σάλα ταξίδευε στο Κάρντιφ στη Μάγχη. Το ιδιωτικό αεροπλάνο με το οποίο ταξίδευε ο επιθετικός έχασε τα ίχνη του περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια του αγγλικού νησιού Γκέρνσεϊ.

Στις 30 Ιανουαρίου, βρέθηκαν πιθανά υπολείμματα του αεροπλάνου και στις 3 Φεβρουαρίου, τα υπολείμματα του αεροπλάνου, εντοπίστηκαν στο κάτω μέρος της Μάγχης. Στις 4 Φεβρουαρίου εντόπισαν ένα πτώμα στο βυθισμένο αεροπλάνο, στις 6 Φεβρουαρίου κατάφεραν να το βγάλουν και στις 7 Φεβρουαρίου επιβεβαιώθηκε ότι το σώμα ήταν του Εμιλιάν Σάλα, ο οποίος κηδεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου στην πόλη Προγκρέσο.