Όταν ο Αρτέτα δεν πανηγύριζε κόντρα στην Άρσεναλ όσο ήταν βοηθός του Γκουαρδιόλα (vid)

Μικέλ Αρτέτα - Πεπ Γκουαρδιόλα

i

Γκουαρδιόλα & Αρτέτα/©Photo by Shaun Botterill/Getty Images/Ideal Images

Όταν ο Αρτέτα δεν πανηγύριζε κόντρα στην Άρσεναλ όσο ήταν βοηθός του Γκουαρδιόλα (vid)

Κώστας Τόπας 11:13 - 27.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:37 - 27.01.2023

Βίντεο δείχνει τον Μικέλ Αρτέτα να μην πανηγυρίζει γκολ κόντρα στην Άρσεναλ, όσο ήταν στο πλευρό του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Αρτέτα εργάστηκε ως βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα στο «Έτιχαντ» για πολλά χρόνια πριν πάρει την πρώτη του δουλειά στη ως πρώτος προπονητής της Άρσεναλ. Τώρα, οι δύο φίλοι έρχονται αντιμέτωποι για τον τίτλο της Premier League αυτή τη σεζόν. Πρώτα, όμως, οι Ισπανοί θα συναντηθούν στο γήπεδο το βράδυ της Παρασκευής (27/01), καθώς οι δύο ομάδες αναμετρώνται στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Έχει ο Γκουαρδιόλα σκληρά συναισθήματα για τον Αρτέτα που τον άφησε στη Σίτι για να πάει στους «κανονιέρηδες»; Σαφέστατα η απάντηση είναι αρνητική. Ο τεχνικός της Σίτι, όπως παραδέχθηκε άλλωστε, γνώριζε πάντα την αγάπη του Αρτέτα για την πρώην ομάδα του, την Άρσεναλ.

«Θυμάμαι εδώ όταν βάζουμε γκολ, πανηγύριζε πολύ, πηδούσε στον αέρα. Το έκανε με όλες τις ομάδες, εκτός από μία. Την Άρσεναλ. Καθόταν ήρεμος στον πάγκο. Τότε είπα "του αρέσει πολύ η Άρσεναλ". Το καταλαβαίνω, Οπως κι εγώ αν ήμουν βοηθός κάποιου, και με καλούσε η Μπαρτσελόνα να πάω ως πρώτος προπονητής, θα πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι άνθρωποι πρέπει να πετάξουν όταν πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο...», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκουαρδιόλα.

Ο Αρτέτα αγαπούσε τόσο πολύ τους «κανονιέρηδες» που αρνιόταν να πανηγυρίσει γκολ εναντίον τους όσο δούλευε με τον Γκουαρδιόλα στους Πολίτες. Παρακάτω είναι ένα βίντεο που όντως επαληθεύει τον τεχνικό της Σίτι, καθώς δείχνει την ψύχραιμη αντίδραση του Αρτέτα όταν η Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε εναντίον της Άρσεναλ.