Παίκτης του Αστέρα Τρίπολης κι επίσημα ο Βίκο

Παίκτης του Αστέρα Τρίπολης κι επίσημα ο Βίκο

Κώστας Τόπας 18:16 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:44 - 01.09.2023

Ο Φέδε Βίκο ανακοινώθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης.

Μία ακόμα σημαντική μεταγραφή πραγματοποίησε ο Αστέρας Τρίπολης. Συγκεκριμένα, έκανε δικό του τον Φέδε Βίκο.

Ο Αστέρας Τρίπολης έφερε τον Ισπανό μεσοεπιθετικό Φέδε Βίκο κι ενώ είχε προηγηθεί το διαζύγιο με τον Μπερτόγλιο.

Ο Βίκο ήρθε την Παρασκευή στην Ελλάδα και πέρασε από εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις. Ο επιτελικός χαφ υπέγραψε, λοιπόν κι ανακοινώθηκε από τους Αρκάδες.

Ο 29χρονος (4/7/94) Βίκο στην έως τώρα καριέρα του μετράει συνολικά 313 επαγγελματικές συμμετοχές, 27 γκολ και ισάριθμες ασίστ. Ήταν διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας, ενώ την περασμένη σεζόν είχε στη La Liga 2 με τη Λεγανές 41 εμφανίσεις, ένα γκολ και δύο ασίστ.

Ο αριστεροπόδαρος Βίκο έχει αγωνιστεί στις Κόρντομπα, Αλμπαθέτε, Λούγκο, Γρανάδα, ενώ εκτός Ισπανίας έπαιξε στο Βέλγιο και συγκεκριμένα σε Άντερλεχτ και Οστάνδη.

Στην ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης αναφέρεται:

«Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Federico Vico Villegas.

Ο Fede Vico γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1994 στην πόλη Córdoba της Ισπανίας, αγωνίζεται ως μέσος και υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΑΣΤΕΡΑ έως το καλοκαίρι του 2025.

Έχει πολύ σημαντικές εμπειρίες από τα πρωταθλήματα Ισπανίας, με 58 μάλιστα συμμετοχές στην Primera Division, έχει αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Βελγίου, αλλά και σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Καλωσορίζουμε τον Fede Vico στην οικογένεια του ΑΣΤΕΡΑ και τού ευχόμαστε καλή επιτυχία.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Federico Vico Villegas έχει αγωνιστεί σε όλα τα κλιμάκια Εθνικών Ομάδων της Ισπανίας μετρώντας: Ισπανία U17 (6-2), Ισπανία U18 (2), Ισπανία U19 (8), Ισπανία U20 (6).

Σύλλογοι:

 Córdoba (91-9), Anderlecht, Oostende (10-1), Albacete (13-1), Lugo (59-4), Granada (84-10), Leganés (57-3).

Ο Βίκο μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής δήλωσε στο σάιτ του Αστέρα Τρίπολης: «Eίμαι χαρούμενος για τη μεταγραφή μου στον ΑΣΤΕΡΑ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να την ανταποδώσω. Θέλω να βοηθήσω τον ΑΣΤΕΡΑ να πετύχει τους στόχους του. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Γνωρίζω ότι έρχομαι σε μία ομάδα που έχει δυναμική και μεγάλες φιλοδοξίες. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο».