Απίθανη «αυτοκτονία» του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη!
i

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ / © Intime

Απίθανη «αυτοκτονία» του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη!

Μάνος Τσαλγατίδης 20:01 - 13.02.2023 / Ανανεώθηκε: 20:32 - 13.02.2023

Με γκολ των Νέσμπεργκ και Τόμας ο ΠΑΟΚ προηγούνταν 2-0 του Αστέρα στην Τρίπολη μέχρι το 90'. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Σίτο μείωσε για τους γηπεδούχους και ο Ατιένθα έγραψε το τελικό 2-2 στην τελευταία φάση του αγώνα!

Ο ΠΑΟΚ αυτοκτόνησε στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, αφού ενώ προηγούνταν με 0-2 έως το 90ο λεπτό κόντρα στον Αστέρα χάρις στα γκολ των Νέσμπεργκ και Μπράντον, ισοφαρίστηκε μέσα σε τέσσερα λεπτά από τους Σίτο και Ατιένθα και φεύγει με το 2-2 από την Αρκαδία.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να το ελέγξει από νωρίς. Ο Δικέφαλος είχε την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορούσε προκειμένου να μπορέσει να σπάσει την αντίπαλη σφιχτή άμυνα. Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να βρουν το γκολ και να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 6ο λεπτό με τον Νέσμπεργκ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Νορβηγός έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Ολιβέιρα, αλλά ο στόπερ του ΠΑΟΚ πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε από κοντά.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, στο 12΄. Ο Σίτο έκανε φανταστική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Δικεφάλου, ο Κρέσπι έκανε το τελείωμα με τη μία, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκο Ζίβκοβιτς.Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να χτυπήσει στα κενά της άμυνας του Αστέρα και το έκανε, αλλά ο Νάρεϊ δεν έσπασε τη μπάλα στον Ολιβέιρα και αποφάσισε να τελειώσει μόνος του τη φάση.

Από το 20΄και έπειτα ο Αστέρας πήρε την μπάλα στα πόδια του και θέλησε να παίξει ποδόσφαιρο. Οι Αρκάδες... φόρτωσαν την πλευρά του Σάστρε, με τον Νάρεϊ να γυρνά για να δώσει βοήθειες στον Ισπανό δεξιό μπακ, που δυσκολευόταν στα αμυντικά του καθήκοντα.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε σε παθητικό ρόλο για περίπου 10 λεπτά, και στη συνέχεια ήταν αυτός που έδινε και πάλι τον ρυθμό στο ματς. Ο Σάστρε μάλιστα λίγο έλειψε να σημειώσει το γκολ της αγωνιστικής, αλλά ο «κεραυνός» που εξαπέλυσε στο 33΄ πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο επιθετικός μονόλογος του Δικεφάλου συνεχίστηκε. Τρία λεπτά αργότερα ο Νάρεϊ έκανε ωραίο τεχνικό πλασέ με την μπάλα όμως να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται.

Στο 39΄ το παιχνίδι έγινε... run and gun! Ο Κρέσπι έπιασε ένα απίθανο γυριστό μέσα από την περιοχή των «ασπρόμαυρων», αλλά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς έκανε απόκρουση... καριέρας! Στη συνέχεια της φάσης ο Δικέφαλος βγήκε στην κόντρα, ο Κωνσταντέλιας μπήκε στην περιοχή, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Παπαδόπουλο, αλλά η τροχιά αυτής την οδήγησε δίπλα από το δοκάρι του πορτιέρε του Αστέρα. Η λήξη του πρώτου μέρους, βρήκε το σύνολο του Λουτσέσκου να προηγείται με 0-1.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν λίγο νωθρό και για τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε λόγο να ρισκάρει και να ανοιχτεί, ενώ από την πλευρά του ο Αστέρας δεν έδειχνε διάθεση να βγει από νωρίς και να διεκδικήσει το γκολ. Σε αυτό βέβαια συνέβαλλε και το γεγονός πως ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο της μπάλας.

Ο ρυθμός του αγώνα μέχρι και το 70΄ ήταν... σβηστός με τον Νάρεϊ ωστόσο, να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 62΄ όταν σούταρε από ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή πάνω στον Παπαδόπουλο. Ο Λουτσέσκου θέλησε να φρεσκάρει το σύνολο του και να κάνει την ομάδα του να κρατήσει την μπάλα περισσότερο. Για αυτό τον λόγο πέρασε στο παιχνίδι τον Μπράντον, με στόχο να δώσει ταχύτητα και τον Μπίσεσβαρ, έτσι ώστε να δώσει να γίνει ένας μετρονόμος αναφορικά με τον ρυθμό.

Ο Μάντζιος θέλησε να δώσει ενέργεια στον άξονα του και για αυτό τον λόγο απέσυρε τον Σάνταφε, περνώντας στη θέση του τον Προύντζο, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Αστέρα.

Οι «ασπρόμαυροι» ήλεγχαν απόλυτα το ματς και δεν έδειχναν να έχουν σκοπό να πατήσουν το γκάζι και να δώσουν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι. Αυτό παραλίγο να το πληρώσουν στο 79΄όταν ο Γκαρντάφσκι έκανε δυνατό σουτ, αλλά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς αντέδρασε σωστά.

Στο 82΄ το ματς έμοιαζε να τελειώνει ουσιαστικά, αφού ο ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Ράφα Σοάρες σέντραρε και ο Μπράντον με ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-2. Λίγο έλειψε ο Αστέρας να απαντήσει στο γκολ του Ισπανού, αφού στο 83΄ ο Προύντζος έπιασε το γυριστό και η μπάλα πέρασε εκατοστά άουτ.

Στο 90΄ όμως το παιχνίδι έγινε θρίλερ! Ο Δικέφαλος χαλάρωσε και ο Αστέρας σκόραρε με τον Σίτο δίνοντας ξανά ρυθμό και ενέργεια στην αναμέτρηση.

Και το σοκ για τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε στην εκπνοή του αγώνα, όταν σε σέντρα του Τασουλή από αριστερά, ο Ατιένθα με κεφαλιά έκανε το 2-2!

Ατιένθα / © Intime

Γκολ που ήρθε στην τελευταία φάση του αγώνα, η λήξη του οποίου βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τον βαθμό και τον ΠΑΟΚ να νιώθει σαν να ηττήθηκε...

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Σάστρε (85΄ Κεντζιόρα), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας (85΄ Φιλίπε Σοάρες), Σβαμπ, Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας (68΄ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς (77΄Τάισον) και Ολιβέιρα (68΄ Μπράντον).

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Γκαρσία (46΄Γκαρντάφσκι), Καστάνιο, Ατιένθα, Άλβαρες (85΄ Τασουλής), Σανταφέ (71΄Προύντζος), Αλάγκμπε, Κρέσπι, Σίτο, Ριέρα (77΄ Τιλίκα) και Μπαράλες (85΄ Κωστέας).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο ΠΑΟΚ μετά το 0-2 έριξε τις άμυνες του, πίστεψε πως το ματς τελείωσε, χαλάρωσε και τελικά το πλήρωσε.

MVP: Ο Σίτο ήταν ο καταλύτης στο παιχνίδι του Αστέρα και αυτός που ουσιαστικά του έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν άλλαξε τίποτα στο πλάνο της ομάδας του. Ο ΠΑΟΚ είχε έναν συγκεκριμένο στόχο και σκοπό στο γήπεδο. Ωστόσο ο Ρουμάνος, δεν κατάφερε ποτέ να ξυπνήσει τους παίκτες Από την άλλη ο Άκης Μάντζιος φάνηκε πως ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο και δικαιώθηκε που προσπάθησε να αφυπνίσει την ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Αστέρας κατάφερε να βάλει δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά και να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα, σε παιχνίδι που έμοιαζε χαμένη υπόθεση μέχρι το 90'!

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: O ΠΑΟΚ την 23η αγωνιστική υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα (19/2) και παίζει ίσως το τελευταίο του χαρτί για να διατηρήσει ρεαλιστικές τις ελπίδες του για την κορυφή. Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα (18/2) και θα επιδιώξει να πάρει το τρίποντο που θα του δώσει την άνεση να πάει δίχως το παραμικρό άγχος στο υπόλοιπο της σεζόν.