Ο Οικονόμου κράτησε «όρθιο» τον Παναιτωλικό και έκοψε τη φόρα του Αστέρα για εξάδα
i

©intime

Ο Οικονόμου κράτησε «όρθιο» τον Παναιτωλικό και έκοψε τη φόρα του Αστέρα για εξάδα

Δημήτρης Χούπης 20:03 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:07 - 19.02.2024

Ισόπαλη 2-2 έληξε η ματσάρα στην Τρίπολη ανάμεσα στον Αστέρα και τον Παναιτωλικό, με τους Αρκάδες να χάνουν έδαφος για την είσοδό τους στα playoffs.

Ισόπαλη 2-2 έληξε η ματσάρα στο Θ. Κολοκοτρώνης ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναιτωλικό. Αυτό το αποτέλεσμα δεν βόλεψε καθόλου τους Αρκάδες, οι οποίοι έχασαν έδαφος για τη «μάχη» της εισόδου στα playoffs. Η ομάδα του Αγρινίου παραμένει κοντά στις τελευταίες θέσεις. 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακό με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες για ένα γκολ. Στην αρχή του αγώνα ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά, αλλά μετά το 25' η ομάδα της Τρίπολης ανέβηκε και πήρε εκείνη τον έλεγχο του παιχνιδιού. 

Στο 43ο λεπτό ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ με τον Ντίας, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γιαμπλόνσκι και έκανε το 1-0. Ωστόσο τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Μιριτέλο, ο οποίος πήρε μια δυνατή κεφαλιά μετά από κόρνερ και έκανε το 1-1. 

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Τρίπολης μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας τις στιγμές που τους δόθηκαν. Στο 65ο λεπτό όμως ο Αστέρας ανέτρεψε το σκορ με τον Ζουκάνοβιτς, ο οποίος μετά από φάουλ του Καλτσά, έκανε με κεφαλιά το 2-1.

Στη συνέχεια η ομάδα οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στο γήπεδο, σκόραραν με τον Καρέλη αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 90+1΄ όμως ο Οικονόμου έκανε το 2-2 για τον Παναιτωλικό. Ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα ωστόσο ο Αστέρας έφτασε μια ανάσα από τη νίκη, αλλά ο Τσάβες είπε «όχι» στον Μπαρτόλο, που δεν μπόρεσε να σκοράρει εξ επαφής. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο γκολ του Οικονόμου στις καθυστερήσεις. Ο Έλληνας στόπερ του Παναιτωλικού με κεφαλιά ισοφάρισε στο 90+1'  και χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του. 

MVP

Ο Καλτσάς. Ο Έλληνας επιθετικός ήταν αρκετά δραστήριος κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ έβγαλε και τις δύο ασίστ στα γκολ του Αστέρα. 

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Αστέρας Τρίπολης: Γραμματικάκης, Καστάνο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Λύρατζης, Γκος, Γιαμπλόνσκι, Μπαρτόλο, Κρέσπι, Καλτσάς, Μιριτέλο, Βαλιέντε (70'), Παλάσιος (85'), Χουχούμης (85'), Μάντζης (90+3') .  

Παναιτωλικός: Στεργιάκης, Οικονόμου, Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Τορεχόν, Πέρες, Ντουάρτε, Χουάνπι, Καρέλης, Ντίας Χατζηθεοδωρίδης (66'), Στάγιτς (75'), Ζοάο Πέδρο (75'), Τσάβες (75'), Λομονάκο (83').