Αστέρες μισούν κάθε λεπτό που αγωνίζονται στη Σαουδική Αραβία και ψάχνουν τρόπο διαφυγής

Αστέρες μισούν κάθε λεπτό που αγωνίζονται στη Σαουδική Αραβία και ψάχνουν τρόπο διαφυγής

Κώστας Τόπας 09:38 - 16.12.2023

Ομάδες από την Σαουδική Αραβία έχουν αποκτήσει μερικούς από τους πιο ταλαντούχους παίκτες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη μετανιώσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το έθνος της Μέσης Ανατολής ήταν η συζήτηση της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, με αρκετούς παίκτες υψηλού προφίλ να υπογράφουν συμφωνίες τεράστιων χρημάτων με τη Saudi Pro League. Η χώρα πιστεύεται ότι εστιάζει τώρα στην προσθήκη Λιονέλ Μέσι στη λίστα και ετοιμάζεται μια προσφορά προκειμένου να αναζωπυρωθεί η αντιπαλότητα του Αργεντινού με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ωστόσο, ο Μέσι ενδεχομένως να το σκεφτεί δύο φορές για να ανταποκριθεί στην πρόκληση, μετά από αναφορές ότι αρκετοί παίκτες και προπονητές έχουν μετανιώσει για την επιλογή τους να μετακομίσουν στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με τη «Sun», τον Οκτώβριο ότι η Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζει μια «ντροπιαστική κατάσταση», καθώς πολλά αστέρια που έκαναν την κίνηση να ενταχθούν σε ομάδες της Saudi Pro League να μετανιώνουν τώρα για την απόφασή τους.

Αδεια γήπεδα

Ορισμένοι παίκτες μάλιστα λέγεται ότι «μισούν κάθε λεπτό» που αγωνίζονται εκεί και ψάχνουν τρόπους διαφυγής, ειδικά από τη στιγμή που τα γήπεδα είναι άδεια. Η Αλ Ιτιχάντ έχει τους μεγαλύτερους θαυμαστές με 29.000 οπαδούς να πλημμυρίζουν στους αγώνες της, αλλά στο πρωτάθλημα 18 ομάδων, μόνο 11 από τους συλλόγους έχουν κατά μέσο όρο κάτω από 5.000 θεατές.

Και νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καταγράφηκε ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ όσον αφορά την προσέλευση κόσμου. Αναφέρθηκε ότι μόλις 575 άτομα βρέθηκαν στο στάδιο King Abdulaziz Sports City Stadium των 450 εκατομμυρίων λιρών, χωρητικότητας 62.000 ατόμων, για τον αγώνα Αλ Γουαχντά εναντίον της Αλ Οκούντ.