Ο Κριστιάνο ισοφάρισε τον Χάαλαντ και αμφότεροι είναι οι καλύτεροι σκόρερ του 2023

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images/Ideal Images

Ο Κριστιάνο ισοφάρισε τον Χάαλαντ και αμφότεροι είναι οι καλύτεροι σκόρερ του 2023

Κώστας Τόπας 10:48 - 12.12.2023

Με το γκολ που σημείωσε στη νίκη της Αλ Νασρ επί της Αλ Σαμπάμπ, στο King's Cup της Σαουδικής Αραβίας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 50 γκολ το 2023 και ισοφάρισε το ρεκόρ του Έρλινγκ Χάαλαντ για το τρέχον έτος.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σταρ πέτυχε το 4-1 στην αναμέτρηση της Αλ Νασρ με την Αλ Σαμπάμπ, που τελικά ολοκληρώθηκε με 5-2. Ο Πορτογάλος αστέρας με αυτό το τέρμα έφτασε τα 50 γκολ εντός του 2023, σε 56 παιχνίδια σε συλλογικό κι εθνικό επίπεδο. Έχει ακόμα 14 ασίστ! 

«Μεγάλη νίκη και ενθουσιασμένος που ανακοινώνω τον 50ο μου στόχο το 2023. Όλα χάρη στην αμέριστη υποστήριξη των συμπαικτών, των οπαδών και της οικογένειάς μου! Υπάρχει χώρος για μερικά ακόμη φέτος», έγραψε ο Πορτογάλος διεθνής της Αλ Νασρ στα social media.

Λίγες εβδομάδες πριν το τέλος της χρονιάς, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο πρώτος σκόρερ της ημερολογιακής χρονιάς, μαζί με τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Ωστόσο, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι έχει τραυματιστεί και υπάρχουν λίγες πιθανότητες για να διευρύνει το ρεκόρ, κάτι που ευνοεί τον 38χρονο Πορτογάλο αστέρα.

Κανείς δεν έχει πετύχει περισσότερα γκολ από τον Χάαλαντ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2023, αλλά ο ανταγωνισμός είναι κοντά. Ο Χάρι Κέιν με την Μπάγερν Μονάχου έχει πετύχει 49 γκολ φέτος, όπως και ο Κιλιάν Εμπαπέ με την Παρί Σεν Ζερμέν. Τα παιχνίδια στον τελευταίο γύρο του Champions League ενδέχεται να φέρουν νέα σχετικά με τη συγκεκριμένη διαμάχη.

Η «κόντρα» Μέσι - Κριστιάνο επιστρέφει για τελευταία φορά: Η Ίντερ Μαϊάμι ανακοίνωσε φιλικό με την Αλ Νασρ
REST OF THE WORLD

09:01 - 12.12.2023

Η «κόντρα» Μέσι - Κριστιάνο επιστρέφει για τελευταία φορά: Η Ίντερ Μαϊάμι ανακοίνωσε φιλικό με την Αλ Νασρ

Η «κόντρα» του Μέσι με τον Κριστιάνο επιστρέφει στα γήπεδα, καθώς η Ίντερ Μαϊάμι ανακοίνωσε πως θα παίξει φιλικό παιχνίδι με την Αλ Νασρ στη Σαουδική Αραβία.

Οι καλύτεροι σκόρερ το 2023

1. Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία/Αλ Νασρ), 50 γκολ
Έρλινγκ Χάαλαντ (Νορβηγία/Μάντσεστερ Σίτι), 50 γκολ

3. Χάρι Κέιν (Αγγλία/Τότεναμ/Μπάγερν Μονάχου), 49 γκολ
Κιλιάν Εμπαπέ (Γαλλία/Παρί Σεν Ζερμέν), 49 γκολ

5 . Ζερμάν Κανό (Φλουμινένσε), 40 γκολ
Ντενίς Μπουανγκά (Καμπόν/Los Angeles FC), 40 γκολ

7. Μπαρνάμπας Βάργκα (Ουγγαρία/Πάκσι/Φερεντσβάρος), 39 γκολ
Γκάρμπαν Κόκλαν (Cashmere Technical), 39 γκολ

10. Ρομελού Λουκάκου (Βέλγιο/Ίντερ/Ρόμα), 38 γκολ