Η Άστον Βίλα ανακοίνωσε τον Μόντσι

Μόντσι

i

©PrtScr youtube

Η Άστον Βίλα ανακοίνωσε τον Μόντσι

Κώστας Τσιακλής 10:15 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 17.06.2023

Η Άστον Βίλα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μόντσι στη θέση του αθλητικού διευθυντή με διευρυμένο ρόλο. Ο Ισπανός ήταν συνεργάτης ξανά με τον Ουνάι Έμερι στη Σεβίλλη.

Η Άστον Βίλα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μόντσι στη θέση του President of Football Operations . Ο Ισπανός συνυπήρξε και στο παρελθόν με τον προπονητή της ομάδας, Ουνάι Έμερι στη Σεβίλλη.

Οι «χωριάτες» έψαχναν καιρό για να βρουν τον ιδανικό άνθρωπο που θα αναλάμβανε το συγκεκριμένο πόστο και είχαν επικοινωνήσει με τον Ματέου Αλεμανί, ο οποίος τελικά παρέμεινε στη Μπαρτσελόνα. Αυτή η απόρριψη τους οδήγησε στον Μόντσι. Ουσιαστικά ο Ισπανός θα έχει το ρόλο του αθλητικού διευθυντή ωστόσο θα αναλάβει ένα πόστο που περιλαμβάνονται όλες οι αρμοδιότητες του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο πρόεδρος της Άστον Βίλα, Νασέφ Σαουίρις, μίλησε για την πρόσληψη του Μόντσι και είπε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μαζί μας τον Monchi σε αυτή τη νέα θέση που εδραιώνει όλες τις ποδοσφαιρικές ευθύνες στον Όμιλο. Μαζί με τον Unai και το επιτελείο του, η άφιξη του Monchi θα προσθέσει στην ομάδα παγκόσμιας κλάσης που συγκεντρώνουμε τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Είναι, όπως ο Ουνάι Έμερι, ένας σειριακός νικητής. Με τον διορισμό του Κρις Χεκ από την επιχειρηματική πλευρά, αυτή η νέα δομή θα διασφαλίσει ότι ο σύλλογος θα πυροδοτεί όλους τους κυλίνδρους στην εμπορική πλευρά εκτός από την πλευρά του ποδοσφαίρου για να διασφαλίσει ότι το μοντέλο του κλαμπ είναι βιώσιμο και τοποθετημένο ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες φιλοδοξίες μας».

Από την πλευρά του ο Μόντσι παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις και ανέφερε τα εξής: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ στην Άστον Βίλα, ένα σπουδαίο έργο που προσπαθεί για την αριστεία από τα κ-9 στο κορυφαίο επίπεδο, και συμμερίζομαι πλήρως το όραμα του κ. Σαουίρις και του κ. Έντενς. Είμαι επίσης χαρούμενος και ανυπομονώ να δουλέψω ξανά με τον Ουνάι Έμερι, έναν από τους καλύτερους προπονητές στο ποδόσφαιρο.

Αφού απόλαυσα τόσα πολλά χρόνια με τη Σεβίλλη και κέρδισα πολλά ευρωπαϊκά τρόπαια με τον σύλλογο μου για όλη τη ζωή, ανυπομονώ να βασιστώ στις πρόσφατες επιτυχίες στην Aston Villa και να διασφαλίσω ότι αυτός ο κολοσσιαίος σύλλογος θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται».

Ο Μόντσι ήταν τερματοφύλακας στη Σεβίλλη για δέκα χρόνια και με την απόσυρση του ανέλαβε το πόστο του αθλητικού διευθυντή. Υπό την ευθύνη του Ισπανού η ομάδα της Ανδαλουσίας πανηγύρισε επτά Europa League (τρία με τον Έμερι), δύο Κύπελλα Ισπανίας και ένα σούπερ καπ Ευρώπης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μόντσι είχε πάει και στη Ρόμα την περίοδο που οι «τζιαλορόσι» είχαν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Champions League.