Ο Τσάβι θέλει τον Λο Σέλσο στη Μπαρτσελόνα

Τσάβι - Λο Σέλσο

Ο Τσάβι θέλει τον Λο Σέλσο στη Μπαρτσελόνα

Κώστας Τσιακλής 19:31 - 16.06.2023

Ένας από τους μεταγραφικούς στόχους της Μπαρτσελόνα και του Τσάβι είναι ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο. Το μέλλον του Αργεντινού θα καθοριστεί από την απόφαση του Άγγελου Ποστέκογλου.

Ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο αρέσει στον Τσάβι και ο Ισπανός προπονητής θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» θα πρέπει να διαπραγματευτούν με την Τότεναμ στην οποία επιστρέφει ο ποδοσφαιριστής έπειτα από το δανεισμό του στη Βιγιαρεάλ. Στα ραντάρ των Καταλανών βρίσκεται και ο Άλεξ Μπαένα.

Η Μπαρτσελόνα φαίνεται ότι εστιάζει να ενισχυθεί στη μεσαία γραμμή σε αυτή την καλοκαιρινή περίοδο. Οι Καταλανοί προσπάθησαν να πάρουν τον Τζόσουα Κίμιχ από τη Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο στην κρούση που έκαναν, οι «Βαυαροί» ήταν αρνητικοί. Πλέον ο Τσάβι επικεντρώνεται σε άλλες επιλογές και μια από αυτές σύμφωνα με την MundoDeportivo είναι ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο.

Ο Αργεντινός μέσος ήταν δανεικός στη Βιγιαρεάλ τους τελευταίους 18 μήνες και πραγματοποίησε συνολικά 51 συμμετοχές, με απολογισμό τρία γκολ και τέσσερις ασίστ. Μάλιστα ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League το 2022, εκεί όπου αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ.

Ο Λο Σέλσο θα επιστρέψει εκ νέου στην Τότεναμ και ο νέος προπονητής των «Σπερς», Άγγελος Ποστέκογλου θα αποφασίσει για το μέλλον του στην ομάδα. Με το σύλλογο του Βορείου Λονδίνου ο 27χρονος έχει 84 εμφανίσεις, στις οποίες μέτρησε οκτώ γκολ και έξι ασίστ. Ο Λο Σέλσο δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2025.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι ο Τσάβι ενδιαφέρεται και για τον Άλεξ Μπαένα που και αυτός βρίσκεται στη Βιγιαρεάλ. Το πρόβλημα με την περίπτωση του Ισπανού μέσου είναι ότι υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του με το «κίτρινο υποβρύχιο», η οποία ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία του με τη Βιγιαρεάλ έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2028. Ο Μπαένα αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της ομάδας και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα από τον Αύγουστο του 2020. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στη Χιρόνα και επέστρεψε τη φετινή σεζόν που κατέγραψε 48 συμμετοχές, 12 γκολ και οκτώ ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.