Η Νάπολι αγόρασε τον Σιμεόνε από τη Βερόνα

Τζιοβάνι Σιμεόνε

i

©SS Twiiter

Η Νάπολι αγόρασε τον Σιμεόνε από τη Βερόνα

Κώστας Τσιακλής 18:27 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:33 - 16.06.2023

Η Νάπολι ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του Τζιοβάνι Σιμεόνε και έτσι τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή από την Ελάς Βερόνα.

Η Νάπολι ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του Τζιοβάνι Σιμεόνε από την Ελάς Βερόνα. Ο Αργεντινός επιθετικός θα αποτελεί παίκτης των «παρτενοπέι» για τα επόμενα τρία χρόνια με την πιθανότατα να επεκταθεί το συμβόλαιο του μέχρι το 2027.

Ο 27χρονος άσος είχε δωθεί δανεικός στη Νάπολι τη φετινή σεζόν και οι «παρτενοπέι» έμειναν ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις του και έτσι θέλησαν να τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή, ενεργοποιόντας την οψιόν αγοράς που υπήρχε στη συμφωνία με τη Βερόνα. Όπως αναφέρεται από τα ρεπορτάζ η Νάπολι θα βγάλει από τα ταμεία της 12 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακοίνωση της Νάπολι για την αγορά του Σιμεόνε αναφέρει τα εξής: «Η Νάπολι ανακοινώνει ότι άσκησε το δικαίωμα αγοράς, οριστικά, από την Ελάς Βερόνα, των αθλητικών παραστάσεων του ποδοσφαιριστή Τζιοβάνι Σιμεόνε έως τις 30 Ιουνίου 2026 με δικαίωμα του Ομίλου να επεκτείνει το συμβόλαιο έως τις 30 Ιουνίου 2027».

Ο Σιμεόνε τη φετινή σεζόν κατέγραψε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό εννέα γκολ και μια ασίστ. Μεταξύ άλλων ο 27χρονος έχει σκοράρει απέναντι σε Λίβερπουλ, Μίλαν και Ρόμα.

Η Νάπολι ανακοίνωσε χθες και την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ρούντι Γκαρσία που θα αντικαταστήσει τον Λουτσιάνο Σπαλέτι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Ιταλός προπονητής οδήγησε τη Νάπολι στο πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από το 1990 και την εποχή του Ντιέγκο Μαραντόνα ωστόσο επέλεξε να αποχωρήσει από το σύλλογο.

Στην ανακοίνωση της η Νάπολι δεν κάνει γνωστή τη διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραψε ο Ρούντι Γκαρσία, που επιστρέφει στην Ιταλία μετά από 7 χρόνια, καθώς υπήρξε στο τιμόνι της Ρόμα μεταξύ 2013 και 2016, ενώ μέχρι πρότινος ήταν στην Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Επιπλέον, έχει περάσει από τους πάγκους των Κορμπέιλ-Εσόν, Σεντ Ετιέν, Ντιζόν, Λε Μαν, Λιλ, Μαρσέιγ και Λιόν.