Ο Μπακαμπού στους κορυφαίους σκόρερ από την Αφρική

Σεντρίκ Μπακαμπού

i

© Intime

Ο Μπακαμπού στους κορυφαίους σκόρερ από την Αφρική

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:44 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:54 - 16.06.2023

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού βρέθηκε στην δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ με καταγωγή από την Αφρική, χάρη στην εξαιρετική του σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Η θητεία του Σεντρίκ Μπακαμπού ολοκληρώθηκε στον Ολυμπιακό με τον ίδιο να ανακοινώνει την αποχώρηση του από τον Πειραιά, ευχαριστώντας παράλληλα τους φίλους της ομάδας, έχοντας ως πιθανό προορισμό την Αλ Νασρ. 

Στους κορυφαίους ο Μπακαμπού 

Ο Κονγκολέζος επιθετικός φεύγει από την Ελλάδα ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2022-23 με θετικό τρόπο, αφού ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος σημειώνοντας στο σύνολο 18 γκολ. Το επίτευγμα αυτό έφτασε εκτός συνόρων, αφού ο ίδιος συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ με καταγωγή από τις χώρες της Αφρικής. 

Ο πρώην σέντερ φορ των «ερυθρόλευκων», συγκεκριμένα, κατέλαβε την 7η θέση, πετυχαίνοντας τον ίδιο αριθμό τερμάτων με τον Τέρεμ Μόφι της Νις. Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την εξαιρετική του σεζόν στην Ιταλία και συγκεκριμένα τη Νάπολι, ο Βίκτορ Οσιμέν κατέλαβε την κορυφή της συγκεκριμένης λίστα, έχοντας σκοράρει με τους «παρτενοπέι» 26 γκολ σε 32 παιχνίδια.

Την υπόλοιπη κατάταξη συνθέτουν ο Μπαγέ Ντιάν στη δεύτερη θέση (23 γκολ), ο Ζαν-Πιερ Ενσάμ στην τρίτη (21 γκολ), ο Χαμπίμπ Ντιαλό στην τέταρτη (20 γκολ), ο Μοχάμεντ Σαλάχ στην πέμπτη (19 γκολ), ο Ρικάρντο Γκόμες στην έκτη (19 γκολ), ο Ζόσεφ Πέιντσιλ στην ένατη (17 γκολ) και ο Πολ Ονουάτσο στη δέκατη (16 γκολ).