Δεν μπαίνει κλειδάριθμος για τον Ολυμπιακό!

Χουάνγκ και Εμβιλά

i

©intime

Δεν μπαίνει κλειδάριθμος για τον Ολυμπιακό!

Διονύσης Βερβελές 12:44 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:04 - 15.06.2023

Ο… κίνδυνος για δύο ματς στο Καραϊσκάκη μέσα σε λίγες ώρες. Τι συμβαίνει…

Σε προηγούμενο άρθρο μας, σας επισημάναμε τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στο Καραϊσκάκη ενόψει του τελικού του Super Cup της UEFA που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου. Υπάρχει, όμως κι ένας… κίνδυνος.

Ποιος είναι αυτός; Το αποτέλεσμα της κλήρωσης για τον Ολυμπιακό, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Όπως είναι ήδη γνωστό, οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τα πρώτα επίσημα ματς της χρονιάς στις 10 και 17 Αυγούστου. Τι συμβαίνει τώρα;

Αν κληρωθούν να παίξουν το πρώτο ματς εκτός έδρας, θα δώσουν τη ρεβάνς στις 17 Αυγούστου στο Καραϊσκάκη! Λίγες ώρες νωρίτερα, θα έχει γίνει στο ίδιο γήπεδο ο τελικός του Super Cup, ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Σεβίλλη.

Να διευκρινίσουμε εδώ, πως δεν θα μπει κλειδάριθμος στην κλήρωση του Ολυμπιακού! Δεν επηρεάζει δηλαδή τουλάχιστον με όσα έχουν μεταφερθεί από την UEFA, ο τελικός του Super Cup. Αν έτσι οι «ερυθρόλευκοι» παίξουν το πρώτο ματς εκτός, τότε κάποιοι (και δεν θα είναι και λίγοι) θα ξενυχτήσουν στο Καραϊσκάκη, για να… ξεστήσουν από τον τελικό του Super Cup και να… στήσουν για τον αγώνα του Europa League. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από πολλούς υπαλλήλους του γηπέδου, αλλά δεν θα είναι και εύκολο. Αυτή είναι, όμως, η πραγματικότητα.

Ο Ολυμπιακός πάντως, θα γνωρίζει από την κλήρωση της 24ης Ιουλίου τι θα γίνει. Τότε θα μάθει για τον αντίπαλό του και αν το πρώτο ματς θα είναι εντός ή εκτός έδρας. Παλιότερα όλοι ήθελαν τη ρεβάνς στο γήπεδό τους, αλλά και το νέο σύστημα διεξαγωγής με το εκτός έδρας γκολ να μην μετρά, άλλαξε κάπως τα δεδομένα. 

Όλα σχετικά είναι άλλωστε βέβαια, γιατί και πέρσι ο Ολυμπιακός μπήκε με ισοπαλία στο Ισραήλ, αλλά στη ρεβάνς γνώρισε τη βαριά ήττα-αποκλεισμό από την Μακάμπι που είχε και τα… παρελκόμενα, με την απόλυση του Πέδρο Μαρτίνς από την τεχνική ηγεσία.